Pagina's

zaterdag 9 april 2022

Caitlin Johnstone: Amerikaanse functionarissen geven toe dat ze letterlijk tegen het publiek liegen over Rusland

Vandaag op Russia Today – Caitlin Johnstone: Amerikaanse functionarissen geven toe dat ze letterlijk tegen het publiek liegen over Rusland
doezelfnormaal.nl

Doe Zelf Normaal plaatst dagelijks vertaalde artikelen van de in Nederland geblokkeerde Russische nieuwssite Russia Today en andere geblokkeerde (Russische) websites. Doe Zelf Normaal neemt daarmee GEEN standpunt inzake de oorlog in Oekraïne in: Doe Zelf Normaal plaatst dit omdat zij een ferm voorstander en verdediger is van vrije nieuwsgaring, en blokkades van websites in opdracht van de overheid onwettig en een vorm van ernstige censuur vindt.

Doe Zelf Normaal adviseert u een VPN te installeren, zodat u weer ongecensureerd gebruik kunt maken van internet. Wij adviseren ExpressVPN.

Het gebruik van een VPN is volkomen legaal!


Van het verspreiden van beweringen zonder bewijs tot ronduit liegen, alles is blijkbaar toegestaan om ‘in het hoofd van Poetin te kruipen’.

Door Caitlin Johnstone, een onafhankelijke journalist gevestigd in Melbourne, Australië. Haar website is hier en je kunt haar volgen op Twitter @caitoz

NBC News heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin meerdere anonieme Amerikaanse functionarissen worden geciteerd, met de humoristische titel “In een breuk met het verleden gebruikt de VS informatie om een ​​informatieoorlog met Rusland te voeren, zelfs als de informatie niet ijzersterk is.”

De functionarissen zeggen dat de regering-Biden snel “intelligentie” over de plannen van Rusland in Oekraïne naar buiten heeft geduwd die “weinig vertrouwen” is of “meer gebaseerd is op analyse dan op hard bewijs”, of zelfs gewoon vals, om een ​​informatieoorlog te bestrijden tegen Poetin.

Het rapport zegt dat de Amerikaanse regering met dit doel opzettelijk valse of slecht onderbouwde beweringen heeft verspreid over op handen zijnde aanvallen met chemische wapens, over Russische plannen om een ​​valse vlagaanval in de Donbass te organiseren om een ​​invasie te rechtvaardigen, over Poetins adviseurs om een ​​invasie te rechtvaardigen, ongeveer De adviseurs van Poetin die hem verkeerd informeren, en over Rusland dat op zoek is naar wapenleveranties uit China.

Uittreksel:

Het was een opvallende bewering die de krantenkoppen over de hele wereld haalde: Amerikaanse functionarissen zeiden dat ze aanwijzingen hadden dat Rusland zich mogelijk voorbereidde op het gebruik van chemische middelen in Oekraïne.

President Joe Biden zei het later publiekelijk. Maar drie Amerikaanse functionarissen vertelden NBC News deze week dat er geen bewijs is dat Rusland chemische wapens in de buurt van Oekraïne heeft gebracht. Ze zeiden dat de VS de informatie vrijgaven om Rusland ervan te weerhouden de verboden munitie te gebruiken.

Het is een van de vele voorbeelden van het breken van de regering-Biden met recente precedenten door vrijgegeven inlichtingen in te zetten als onderdeel van een informatieoorlog tegen Rusland. De regering heeft dit gedaan, zelfs toen de inlichtingendiensten niet solide waren, zeiden functionarissen, om de Russische president Vladimir Poetin uit balans te houden.

Dus ze hebben gelogen. Ze denken misschien dat ze logen om een ​​nobele reden, maar ze logen. Ze verspreidden willens en wetens informatie waarvan ze geen reden hadden om aan te nemen dat die waar was, en die leugen werd versterkt door alle invloedrijkste media in de westerse wereld.

Nog een voorbeeld van het feit dat de regering-Biden een vals verhaal vrijgaf als onderdeel van haar “informatieoorlog”:

Evenzo ontbrak een aanklacht dat Rusland zich tot China had gewend voor mogelijke militaire hulp, hard bewijs, zeiden een Europese functionaris en twee Amerikaanse functionarissen.

De Amerikaanse functionarissen zeiden dat er geen aanwijzingen zijn dat China overweegt om wapens aan Rusland te leveren. De regering-Biden deed dat als een waarschuwing aan China om dat niet te doen, zeiden ze.

Over de bewering van het rijk vorige week dat Poetin wordt misleid door zijn adviseurs omdat ze bang zijn hem de waarheid te vertellen, meldt NBC dat deze beoordeling “niet overtuigend was – meer gebaseerd op analyse dan op hard bewijs”.

Ik had dit belachelijke persbericht van de CIA eigenlijk belachelijk gemaakt toen het kritiekloos werd gepubliceerd, vermomd als een laatste nieuwsbericht door The New York Times:

We hadden ook plezier met de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price’s bizarre imitatie van Alex Jones in februari, waarin hij ten onrechte beweerde dat Rusland op het punt stond een “valse vlag”-video uit te brengen met behulp van crisisacteurs om zijn invasie te rechtvaardigen:

Andere leugens van de Amerikaanse regering die in het NBC-rapport werden besproken, waren minder schattig:

In een andere onthulling zeiden Amerikaanse functionarissen dat een reden om Oekraïne geen MiG-straaljagers te verstrekken, is dat inlichtingen aantoonden dat Rusland de verhuizing als escalerend zou beschouwen.

Dat was waar, maar het was ook waar voor Stinger-raketten, die de regering Biden wel heeft geleverd, zeiden twee Amerikaanse functionarissen, eraan toevoegend dat de regering de MiG-informatie had vrijgegeven om het argument te versterken om ze niet aan Oekraïne te verstrekken.

Dus de regering-Biden wist dat het wapens naar Oekraïne stuurde die door een nucleaire supermacht als een provocerende escalatie zouden worden beschouwd, stuurde ze hoe dan ook, en loog er vervolgens over. Koel, koel, koel.

Dit NBC-rapport bevestigt geruchten die we al maanden horen. Professioneel oorlogscheerleader Max Boot zei in februari via de denktank Council on Foreign Relations dat de regering-Biden “een nieuw tijdperk van info-operaties” had ingeluid met vrijgave van inlichtingen die niet bedoeld waren om de waarheid te vertellen, maar om de beslissingen van Poetin te beïnvloeden. Voormalig MI6-chef John Sawers vertelde in februari aan de denktank van de Atlantic Council dat de “inlichtingen”-releases van de Biden-regering meer gebaseerd waren op een algemene sfeer dan op feitelijke intelligentie, en waren ontworpen om te manipuleren in plaats van te informeren.

En mocht je het je afvragen, nee, NBC heeft niet alleen een groot lek gepubliceerd door klokkenluiders binnen de Amerikaanse regering die dapper de leugens van de machtigen aan de kaak stellen met behulp van de vrije pers. Een van de auteurs van het artikel is Ken Dilanian, van wie in 2014 werd onthuld dat hij als een letterlijke CIA-aanwinst had gewerkt tijdens het schrijven voor The LA Times. Als u de naam van Dilanian in een byline ziet, kunt u er zeker van zijn dat u precies leest wat de managers van het Amerikaanse rijk willen dat u leest.

Dus waarom vertellen ze ons dit nu allemaal? Is de Amerikaanse regering niet bang dat ze het vertrouwen van het publiek zal verliezen door toe te geven dat het voortdurend liegt over zijn meest spraakmakende internationale conflict? En als dit een “informatieoorlog” is die is ontworpen om “in het hoofd van Poetin te komen”, zoals NBC’s bronnen beweren, zou het doel dan niet openlijk rapporteren via de reguliere pers?

Welnu, het antwoord op die vragen is waar het echt griezelig wordt. Ik verwelkom ieders feedback en theorieën over deze kwestie, maar voor zover ik kan bedenken, is de enige reden waarom de Amerikaanse regering dit verhaal aan het publiek zou vrijgeven, omdat ze willen dat het grote publiek ervan op de hoogte is. En de enige plausibele reden die ik kan bedenken dat ze zouden willen dat het publiek ervan op de hoogte is, is dat ze er zeker van zijn dat het publiek ermee instemt dat er tegen hen wordt gelogen.

Om een ​​beter idee te krijgen van wat ik bedoel, helpt het om naar de televisieversie van dit rapport te kijken, waarin Dilanian en NBC-presentator Alison Morris enthousiast vertellen hoe briljant en geweldig het is dat de regering-Biden deze psychologische oorlogstactieken gebruikt om rotzooi met de geest van Poetin:

De boodschap die een geïndoctrineerde NBC-kijker krijgt als hij naar dit segment kijkt, is: “Is dit niet geweldig? Onze president voert al deze coole 3D-schaakbewegingen uit om Poetin te verslaan, en wij maken er een beetje deel van uit!”

Het is al lang duidelijk dat het Amerikaanse rijk heeft gewerkt aan het versterken van de narratieve controle om zijn hegemonische overheersing van de planeet te versterken via internetcensuur, propaganda, manipulatie van algoritmen uit Silicon Valley en de normalisering van de vervolging van journalisten. We bevinden ons nu misschien gewoon in het stadium van imperiale narratieve controle, waar ze openlijk de toestemming van het publiek kunnen produceren om voor hun eigen bestwil te worden voorgelogen.

Net zoals de lastercampagne tegen Julian Assange de reguliere liberalen opleidde om het recht van hun regering te verdedigen om duistere geheimen voor hen te bewaren, kijken we nu misschien naar het stadium van de voortgang van de narratieve controle waar de reguliere liberalen worden opgeleid om het recht van hun regering op tegen hen liegen.

De VS voeren de aanvallen van de Koude Oorlog tegen Rusland en China op in een wanhopige poging om de unipolaire hegemonie veilig te stellen, en psychologische oorlogsvoering speelt traditioneel een belangrijke rol bij manoeuvres in de koude oorlog vanwege het onvermogen om op meer openlijke manieren in te zetten tegen nucleair bewapende vijanden. Dus nu zou zeker het moment zijn om de ‘denkers’ van Amerika’s twee reguliere politieke facties fanatiek de psywarmanipulaties van hun regering te laten juichen.

Een vluchtige blik op het internet naar wat reguliere liberalen zeggen over dit NBC-rapport laat zien dat dit inderdaad is wat er gebeurt. In liberale kringen lijkt er een wijdverbreide acceptatie te bestaan ​​dat ’s werelds machtigste regering de machtigste media-instellingen ter wereld gebruikt om tegen het publiek te liegen voor strategische winsten. Als dit geaccepteerd blijft, zal het de zaken een stuk gemakkelijker maken voor de imperiummanagers in de toekomst.

The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT

Oorsponkelijke artikel (alleen via VPN te bekijken): https://www.rt.com/news/553523-us-lying-public-russia/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...