Pagina's

maandag 3 juli 2023

10 redenen om komend najaar die prik te gaan halen

10 redenen om komend najaar die prik te gaan halen
virusvaria.nl

De gezondheidsraad is er uit. In het najaar mogen alle 60-plussers, zwangeren en mensen in een medische risicogroep, in totaal maar liefst 4 miljoen mensen, de volgende Coronaprik gaan halen. Voor velen zou dat al hun vijfde prik worden. Voor sommigen de zesde. Het animo om deze prik te gaan halen lijkt tanende. Daarom hebben we besloten om de overheid een handje te helpen en 10 redenen te geven waarom je deze prik toch zou moeten nemen.

1. Je wilt graag Corona

Zoals we op deze site al eerder uit de doeken deden, verhoogt elke extra vaccinatie de kans om (weer) Corona te krijgen. En een positieve Coronatest is toch al snel goed voor 2 weken gratis vakantie, ervan uitgaande natuurlijk dat je in dienst bent bij een bedrijf dat jou gewoon doorbetaalt bij ziekte. Daarnaast zorgt die positieve test vaak voor veel mensen die compassie tonen en wat is nou fijner dan dat? Daar neem je een paar dagen je beroerd voelen graag voor op de koop toe toch? De vorige (2/3/4/5) keer ben je er ook niet dood aan gegaan, dus zo erg is het allemaal niet.

2. Je kunt niet wachten op de wet “Voltooid leven”

Hoewel D66 al in 2020 het initiatiefwetsvoorstel “Voltooid leven” indiende, wil het nog niet vlotten met het door de kamers loodsen van deze wet die het mogelijk moet maken om na je 75e euthenasie te plegen, omdat je simpelweg klaar bent met het leven. Als je daarop zat te wachten, lijkt deze Coronaprik mogelijk een goede vervanging. Sudden Adult Death Syndrome, in het Nederlands “plots dood neervallen” wordt geassocieerd met de mRNA vaccinaties. Hoe fijn is dat? Het ene moment is er niets aan de hand, het andere moment ben je dood. Een fijnere manier om het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen is toch eigenlijk niet mogelijk? Helaas is succes niet gegarandeerd. Sommigen gaan eerst door een hel na een mRNA vaccinatie voor ze hun leven mogen eindigen.

3. Je haat verspilling

De prikken zijn al een tijd geleden door Minister Kuipers via de Europese unie besteld. Dan kunnen ze natuurlijk maar beter ook gebruikt worden. Anders moeten ze worden weggegooid en dat is natuurlijk zonde. Ik bedoel, jij zou toch ook geen eten weggooien, alleen maar omdat het over de datum is? Toch? Nou dan.

4. Hij is gratis

Deze prik is voor jou helemaal gratis. Je bent Nederlander of je bent het niet. Halen die prik!
Overigens betaalt er natuurlijk wel iemand. 4 miljoen prikken x 25 euro per prik is 100 miljoen euro. Daar komt gemiddeld nog zo’n 50 euro bovenop voor het zetten ervan (wat minder als je hem door de huisarts laat zetten, wat meer als de huisarts daarvoor bij je langs moet komen) dus als alle 4 miljoen mensen deze prik ook gaan halen, zijn we nog eens 200 miljoen euro verder. Maar dat wordt gewoon door alle burgers betaald, dus de burgers die de prik niet halen, betalen voor jou. Daar kun jij lekker van profiteren! Als je hebt afgesproken om de rekening in het restaurant te gaan delen, neem jij toch ook een drankje extra? Of twee?

5. Het is een leuk uitje

Als je verder vooral alleen thuis zit, is zo’n bezoek aan het prikuur van de huisarts natuurlijk ook een hele fijne onderbreking van de dag. Wat is er nu gezelliger dan samen in de rij staan om geprikt te worden? En een groot voordeel van de Coronaprikken is dat je na het prikken nog minstens 15 minuten moet blijven om te kijken of je geen allergische reactie hebt op de prik of anderszins onderuit gaat van de prik. Gelukkig gebeurt dat regelmatig, waardoor je nooit om een gesprekonderwerp verlegen zit met elkaar.

6. Je helpt graag mee met wetenschappelijk onderzoek

Afgelopen jaar hebben meerdere statistici modellen gemaakt die voorspellen hoeveel meersterfte een nieuwe vaccinatieronde gaat opleveren. Om die modellen te toetsen is nog wel iets nodig: Data. Als niemand deze Coronaprikken zou halen, zouden deze statistici hun model niet kunnen toetsen. En jij stelt graag jouw lichaam in dienst van de wetenschap. Toch? Halen dus, die prik!

7. De experts zullen het toch niet weer verkeerd hebben?

Vaccinexperts als Peter Hotez gaven aan dat je na 1, later na 2 Coronaprikken geen Corona meer kon krijgen. Nog later gaf hij toe dat dat niet klopte, maar dat je na een extra booster toch echt geen Corona meer zou krijgen. Weer wat later werd dat na de 2e booster. DrieVier keer is scheepsrecht. Het is wel erg onwaarschijnlijk dat een echte expert als Dr. Hotez het weer verkeerd heeft. En hij geeft aan dat je deze prik zou moeten nemen. Vertrouw op de wetenschap. Dus…

8. Je bent ongewenst zwanger en te laat voor abortus

Volgens de NOS wordt deze prik ook aan zwangere vrouwen in hun 22e week aangeboden. Dit ondanks dat zwangere vrouwen uitgesloten waren van de originele trials van Pfizer en Moderna en latere studies hebben aangetoond dat zwangere vrouwen na vaccinatie meer kans hebben op een doodgeboorte van hun baby en op miskramen in het 2e en 3e trimester. Ook blijkt het mRNA van de Coronaprikken doorgegeven te worden in de moedermelk en door te dringen in de placenta.

Maar dit biedt natuurlijk mogelijkheden! Als jij ongewenst zwanger bent, maar dat te laat hebt ontdekt en daardoor niet meer in aanmerking komt voor een abortus, zijn deze Coronaprikken wellicht een mogelijkheid om alsnog jouw doel te bereiken. In Schotland heb je ook na geboorte nog hogere babysterfte van de prik.

TIP: Kijk of je in Duitsland geprikt kunt worden, het lijkt daar nog meer effect te hebben dan in Nederland. In Zweden trouwens ook.

Toename/afname geboortes in Duitsland t.o.v. het jaar daarvoor.
Blauwe lijn: vaccinaties, 9 maanden verschoven op de tijdlijn.

9. Een prik gebruik je nooit verkeerd

Wat een teleurstelling dat mondkapjes niets blijken te doen tegen verspreiding1Cochrane studie! Gelukkig zijn de experts die voorheen mondkapjes adviseerden eruit. Het ligt niet aan de mondkapjes en de verspreidingswijze van het virus, maar het ligt aan ons. Wij gebruiken de mondkapjes gewoon verkeerd! Wat een opluchting dat je dat soort problemen met een Coronaprik niet hebt. Met een prik weet je het tenminste zeker: die kun je niet verkeerd gebruiken. Als die er eenmaal in zit, gaat hij er nooit, nooit, nooit meer uit. Phew!

10. Je wilt “het juiste” doen

Als alle voorgaande redenen jou nog niet hebben kunnen overtuigen, dan zal dit ‘m zeker worden. Die prik gaan halen is gewoon “het juiste”. Wie zegt dat? Nou, minister Kuipers, mensen aan de praattafels, wie niet eigenlijk? Dat men medisch niet kan onderbouwen waarom je die prik zou moeten halen, maakt verder niet uit. Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat jij een goed gevoel hebt als je ‘m haalt. Jij hebt “het juiste” gedaan. Goed zo!

Bonustip: De blauwe batches werken het beste!

Dan volgt de hamvraag: welk merk moet je hebben? Op https://howbadismybatch.com kun je nagaan welke batches het effectiefst zijn. Probeer te achterhalen of je te weten kunt komen uit welke batch jouw prik komt.

Afhankelijk van jouw reden om de prik te gaan halen, kun je aan de hand van de grafiek hiernaast voor jou de beste batch uitzoeken. Als reden 2 of 8 voor jou de doorslag gaven, wil je de blauwe batches. Die geven de grootste kans op succes. Als het jou vooral om de gezelligheid of “het juiste doen” gaat, zou je de gele batches kunnen overwegen. Bekijk ook even deze artikelen van drie maanden en anderhalf jaar geleden om de juiste keuze te kunnen maken.

Negeer even de verhalen over echt vervelende bijwerkingen. Hou in je achterhoofd: Zonder de Coronaprikken waren de bijwerkingen nog véél erger geweest! Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...