Dr. Jan Halper-Hayes maakt deel uit van de taskforce binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) en Trump’s transitieteam, dat onderzoekt welke triggers nodig zijn voor de overgang naar een onafhankelijke republiek. “We hebben een grote tragische gebeurtenis nodig waarbij de waarheid wordt bevestigd, want dan is het heel moeilijk voor het brein om terug te keren naar de oude situatie.” De transitie gaat langzaam en is pijnlijk, maar Dr. Jan is zeer optimistisch. “We moeten geduld hebben.”

  1. Bewijs van verkiezingsfraude
  2. Het ontstaan van de US Corporation
  3. Terugkeer naar de Republiek van de Verenigde Staten
  4. Waarom de transitie zo langzaam gaat
  5. Weerstand tegen ontwaken: uit angst conformeren aan de norm
  6. Een grote tragische gebeurtenis als trigger voor verandering
  7. Trump heeft de Deep State in de val gelokt
  8. COG: Continuity Of Government
  9. “Q wordt geleid door mensen in het leger”
  10. Steun vanuit het leger
  11. Het domino-effect van de stille meerderheid

Dr. Jan Halper-Hayes (Ph. D.) studeerde politieke en sociale psychologie op de Stanford University en is een expert in veranderingsmanagement. Ze begeleidde ingewikkelde fusies en overnames van grote en internationale corporaties. Daarnaast was ze vice-president voor de ‘Republikeinen in het buitenland’ en werkte als politiek commentator voor verschillende Britse media zoals: BBC, ITV, BBC World Service, NPR en Channel 4.

Dr. Jan Halper-Hayes

Omdat ze een expert is in gedrag en veranderingsprocessen en vanwege haar actieve rol binnen de Republikeinse partij, is ze gevraagd deel te nemen aan Trump’s transitieteam. Deze taskforce is onderdeel van het ministerie van Defensie en Space Force en moet inventariseren welke psyche en gedrag de transitie naar de nieuwe onafhankelijke republiek stagneert of juist bevordert. 

1. Bewijs van verkiezingsfraude

Tijdens enkele televisie-optredens die vorige maand door de Britse tv-zender GBNews zijn uitgezonden, deed dr. Jan Halper-Hayes een aantal zeer opzienbarende uitspraken. Over de verkiezingsfraude van de 2020 presidentsverkiezingen zegt ze: “Ik zit in een taskforce bij het ministerie van Defensie en het punt is dat ze ‘de buit’ hebben. Ze hebben het bewijs. En Trump wist dat als hij dit vanaf het begin zou presenteren, we een burgeroorlog zouden krijgen, waarom hij echt vond dat de mensen moesten zien hoe slecht het kon worden.” 

Ze verwijst daarbij eveneens naar Space Force, dat onderdeel is van de Amerikaanse strijdkrachten en verantwoordelijk is voor de oorlogsvoering in de ruimte (denk aan satellieten): “Als je denkt dat ze niet de echte resultaten van de verkiezingen hebben, dan houd je jezelf voor de gek,” aldus dr. Jan. 

2. Het ontstaan van de ‘US Corporation’

Dr. Jan zit in Trump’s transitieteam, dat moet adviseren over de transitie van de US Corporation naar de onafhankelijke Republiek. “Laat me iets zeggen over deze 2020 verkiezingen, dat Biden de legitieme president is, maar hij is de legitieme president van wat nu de failliete US Corporation is.” Dr. Jan verwijst naar het ‘Verdrag uit 1871’ en Trump’s ontmoeting met de Britse koningin in juli 2018 om dat verdrag op te zeggen. Critici claimden dat hij protocol had geschonden door voor haar te lopen. “Dat was een optiek om ons te vertellen dat hij toen de VS Corporatie failliet zou laten gaan, omdat het Vaticaan, de (Britse) Kroon en de VS daar sinds 1871 deel van uitmaakten” zegt dr. Jan. 

“Er waren 650 vliegtuigen nodig om ons goud uit de Vaticaanse Bank te halen.”

Dr. Jan Halper-Hayes

“Trump zei als het ware tegen de koningin, ik maak hier een einde aan. We ontbinden deze corporatie. We gaan terug naar de republiek en we zullen allemaal afgescheiden zijn. De paus was niet blij. Je zou een foto moeten vinden waarop hij de paus bezoekt. Er waren 650 vliegtuigen nodig om ons goud uit de Vaticaanse Bank te halen.” 

De US Corporation was opgericht onder het ‘Verdrag van 1871’, ook bekend als het ‘Verdrag van Washington’, een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het verdrag regelde ook het geschil rond de schulden die voortkwamen uit de Amerikaanse Burgeroorlog, geld dat de Verenigde Staten de bankiers verschuldigd was. Dat was ook het begin van de drie natie-staten, licht dr. Jan toe in een recent interview met Sarah Westall (zie hieronder): “Het Vaticaan zou de bank zijn, de financiën zouden door Londen geregeld worden en de VS zou de militaire tak zijn — en daarmee was de US Corporation geboren. Dat was om de centrale banken door te laten gaan.” 

3. Terugkeer naar de Republiek van de Verenigde Staten

Dr. Jan: “Trump probeert Amerika terug te brengen tot de oorspronkelijke republiek. Hij heeft de Federal Reserve, dat altijd een private entiteit was, onder de US Treasury (ministerie van Financiën) gebracht. Dat was de eerste stap om de Federal Reserve te ontmantelen.” (zie de kadertekst bij punt 8 voor meer informatie over de republiek en Continuity of Government)

Om de transitie soepel te laten verlopen is een taskforce opgericht die inventariseert welke gedachten en gedrag de transitie naar deze nieuwe republiek stagneert of bevordert. Dr. Jan is een van de 12 psychologen in die taskforce: “Het duurt een goede vijf jaar om alles samen te brengen, mensen realiseren zich dit niet als ze over Trump zeggen ‘hij zei dat hij het moeras ging draineren’ (beeldspraak voor de militaire operatie om criminelen uit invloedrijke posities te verwijderen, red.) Nou raad eens, hij draineert het moeras. En het duurt een goede vijf jaar.”

4. Waarom de transitie zo langzaam gaat

De transitie hangt samen met de Great Awakening een moeilijk en pijnlijk proces dat lang duurt, waarbij de massamedia niet ingezet kan worden. “We hebben de media niet achter ons”, zegt dr. Jan in onderstaand interview met Sarah Westall. De taskforce onderzoekt andere mogelijkheden. “Wat zou de trigger kunnen zijn die de scheur gaat veroorzaken?” Een belangrijk obstakel is dat veel mensen zich het kwaad niet kunnen voorstellen. “Hoe meer mensen zien hoe ze (de Deep State, red.) zich gedragen, hoe meer het hun ogen gaat openen.” Het is een belangrijk motief om bepaalde zaken op het politieke toneel te laten uitspelen, licht dr. Jan toe. “Hen vertellen wat er gaande is, is iets heel anders dan het hen zelf laten ervaren. Het doel is om te onthullen.”

“Hen vertellen wat er gaande is, is iets heel anders dan het hen zelf laten ervaren. Het doel is om te onthullen.”

Dr. Jan onderzoekt als psycholoog de psyche van de bevolking van wie een deel weerstand heeft om de waarheid te onderzoeken. “Ze hebben niet veel redeneervermogen.” Mensen gaan volgens haar met de kudde mee. “Als iemand iets anders zegt, heeft diegene het mis. Daaruit ontstond de cancelcultuur.” 

5. Uit angst conformeren aan de norm

Volgens dr. Jan laten deze mensen geen andere denkbeelden toe. “Het is beter om te conformeren en de norm te volgen.” Maar dat komt volgens haar voort uit angst. “Wanneer je bang bent moet je je ergens aan vasthouden.” Het zijn zekerheidsmechanismes. “Dat is waarom ze safe spaces nodig hebben.” Ze kunnen volgens haar niet omgaan met tegenslagen die inherent zijn aan het leven. “Ze hebben niet geleerd om veerkrachtig te zijn.” 

“Omdat ze niets kunnen tolereren dat indruist tegen wat zij dachten dat juist was. (…) Ze denken dat de ‘autoriteit’ hen de waarheid heeft verteld.” Onze intuïtie, het onderbuikgevoel en emoties, sturen onze gedachten en de drang om dingen te verklaren. De mensen die de waarheid niet willen zien, zijn zich niet bewust van hun emoties of keuren deze af, legt dr. Jan uit. “Het is zelfbedrog. De politiek en media steunt deze vorm van zelfbedrog. Als je geen feedback krijgt of uitgedaagd wordt, denk je dat je het goede doet.”

6. Een grote tragische gebeurtenis als trigger voor verandering

De taskforce onderzoekt wat mogelijke triggers zijn om mensen te helpen ontwaken. “Onze informatie wordt doorgegeven aan mensen die positieve psyops proberen uit te voeren.” Een psyop is de afkorting van een psychologische operatie om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Een recent voorbeeld van een negatieve psyop is de mondkapjesplicht tijdens corona. Q kan worden beschouwd als een positieve of counter-psyop, die mensen aanspoorde om zelf onderwerpen te onderzoeken.

“Onze informatie wordt doorgegeven aan mensen die positieve psyops proberen uit te voeren.”

Dr. Jan Halper-Hayes

Dr. Jan denkt dat de herziening van de 2020 verkiezingen de trigger kan zijn die mensen bewust gaat maken van hetgeen er speelt. Ook de ontmaskering van Barack en Michelle Obama “dat hij homo is en wie Michelle werkelijk is. Ze gaan er niet mee wegkomen. We zijn zo voor de gek gehouden.”

“Als dingen niet kloppen, gaat je eigen geloofssysteem kapot.” Soms is er een schokmoment voor nodig. “We hebben een grote tragische gebeurtenis nodig, geen ramp of nog een Maui-brand, maar we hebben een gebeurtenis nodig waarbij de waarheid gevalideerd wordt. Want als de waarheid eenmaal gevalideerd is, is het heel moeilijk voor het brein om terug te keren naar de oude situatie,” aldus dr. Jan. 

7. Trump heeft de Deep State in de val gelokt

Toch is er frustratie onder de wakkere Trump-aanhangers, niet alleen vanwege zijn betwiste verkiezingsnederlaag, maar ook vanwege de soms onnavolgbare acties “die op lange termijn in ons belang zullen zijn,” stelt dr. Jan. Volgens haar doorziet Trump zijn politieke tegenstanders. Hij zei erover: “Ik weet het allemaal. Ik was een van hen. Ik begrijp hen.”

“Waarom zou men anders biljetten voorzien van watermerken en de militairen de leiding geven?”

Hij lokt de Deep State uit de tent en zet valstrikken uit. Over zijn arrestaties en de zogenaamde ondermijning vanwege de betwiste verkiezingsuitslag zegt dr. Jan: “Hij heeft niet geprobeerd iets te ondermijnen, wat hij heeft gedaan is de Deep State in een val gelokt.”

Dr. Jan denkt dat de verkiezingen in 2020 een steekoperatie is geweest, om de fraude te laten plaatsvinden. Ze verwijst naar een executive order die Trump in het najaar van 2018 ondertekende, waarbij hij wist dat men met de verkiezingen in 2020 zou gaan frauderen. “Waarom zou men anders biljetten voorzien van watermerken?”, zegt dr. Jan, “de militairen de leiding geven …”

8. Continuity Of Government

Dr. Jan bevestigt dat er momenteel sprake is van een duaal presidentschap: Biden als president van de US Corp. en Trump als president van de republiek, die al Commander-in-Chief samen met het leger onder een Continuity Of Government (COG) opereert. Dit treedt in werking als er sprake is van een noodsituatie door een binnenlandse of buitenlandse dreiging en de zittende regering kan aanblijven. De zittende president was in 2020 president Trump, die nu door het leger wordt erkend als de president in oorlogstijd. Het leger heeft volgens dr. Jan immers de werkelijke verkiezingsuitslag en bewijzen dat er binnenlandse en buitenlandse inmenging was om middels fraude een coup te plegen. In verschillende Petje Af-artikelen (exclusief voor donateurs) kun je de bredere context hierover lezen in berichten zoals: ‘Trump heeft de Deep State in de val gelokt’‘Het geheime plan’‘De ‘Biscuit’ is in handen van Trump’ en ‘Het mugshot van Trump’.

9. “Q wordt geleid door mensen in het leger”

Dr. Jan is positief over de uitkomst van al deze ontwikkelingen: “Ik ben erg optimistisch”. Sarah Westall merkt op: “het probleem is dat mensen niet eens weten dat deze strijd gaande is.” Ze is echter sceptisch over de verhalen rond Q-anon: “In de Sovjet-Unie was er een Q-anon soort beweging, om mensen te sussen niet zelf op te treden, zodat ze denken dat er redders komen om je te redden. In plaats van dat je zelf in actie moet komen en dingen moet doen. Het was eigenlijk een psyop om mensen te laten terugtrekken. Ik maak me zorgen dat er een psyop gaande is, terwijl ze ons vernietigen.”

Dr. Jan: “Er is geen Q-anon, er is Q. Geleid door mensen in het leger. De anons (volgers of insiders die anoniem reageerden op de Q-berichten, red.) plaatsten af en toe berichten, aanvankelijk op een andere server voordat het leger het volledig overnam. De Q-berichten gaven aanwijzingen over bepaalde zaken.” Dr. Jan is van mening dat de mensen die deze berichten volgden en begrepen, er een verdieping aan toevoegden, zodat mensen zaken begonnen te onderzoeken. “Daarom denk ik dat zoveel mensen opgeveerd zijn om over de waarheid te berichten. Zodat we mensen wakker kunnen blijven maken.”

10. Steun vanuit het leger

Dr. Jan’s opmerkelijke uitspraken lijken de geruchten te bevestigen dat Trump door (een bepaalde groep binnen) het leger is gevraagd om zich verkiesbaar te stellen. Dr. Jan: “Hij had het leger achter zich staan, zelfs voordat hij zich kandidaat stelde. (…) Ze probeerden hem al heel lang te rekruteren.” Onder andere omdat Trump financieel onafhankelijk is, denkt dr. Jan. “Hij buigt niet voor andere mensen. Ze hadden iemand nodig die succes had, die met mislukkingen kon omgaan, die wist hoe hij moest manoeuvreren.” 

Tijdens de inauguratie van Trump stonden er veel legerofficieren en generaals achter hem. “Ik denk dat hij een enorme steun heeft. Hij krijgt een enorme hoeveelheid informatie. Hij zei dat ze over iedereen ‘informatie’ hebben.” Dr. Jan verwijst daarbij naar Anthony J. Tata, een Amerikaans gepensioneerd legerofficier en later in het kabinet Trump benoemd tot Under Secretary of Defense for Policy. Hij schreef in 2019 de roman ‘Double Crossfire’, wat volgens dr. Jan inzicht geeft in hetgeen er nu plaatsvindt. “Hij is waarschijnlijk een van de zeven mensen die op de hoogte zijn, wat ze bij het ministerie van Defensie binnen deze kleine groep gepland hebben.”

11. Het domino-effect van de stille meerderheid

Doordat de Deep State bepaalde spelletjes kan uitspelen, worden zaken ook zichtbaar. “Mensen beginnen in te zien dat de kwaadaardige mensen de anderen beschuldigen van hetgeen ze zelf doen.” Het voordeel is dat mensen nu weer politiek actief worden, legt dr. Jan uit. “De mensen staan op. Ze worden zich meer bewust.”

Het is volgens dr. Jan een groeiende beweging. Veel mensen kunnen er niet over praten en verwerken hetgeen ze ontdekken in stilte. “Maar ik geloof dat meer mensen wakker zijn dan wat de indruk is. Het is een nieuwe stille meerderheid die zich nog niet kan uitspreken. Het is veel groter. Maar we moeten simpelweg afwachten.”

Wanneer mensen iets willen bijdragen adviseert dr. Jan om “lokaal actief te worden.” Aan de basis staan mensen op en voeren veranderingen door. “Dat zal een domino-effect hebben.” Het maakt volgens haar niet uit welk onderwerp je kiest. “Er zijn zoveel kleine grassroots groepen (term voor politieke processen die aan de basis door burgers zelf worden ontwikkeld, red.), waar je dingen kunt doen en het gevoel krijgt dat je een verschil maakt.”

Dr. Jan is te volgen op:

Wil je dit bericht helpen verspreiden?

Ella Ster wordt gecensureerd en geshadowbanned. Mijn Facebook- en Twitteraccount zijn “permanent opgeschort”, mijn Patreonpagina is verwijderd. Berichten die anderen op social media delen zijn niet of nauwelijks zichtbaar voor anderen. Steeds minder bezoekers weten mijn website te vinden. Met de digital services act zal dit alleen maar verergeren.

Het vraagt om een meer pro-actieve rol van de lezers. Mail dit artikel naar je vrienden, deel het op Telegram, Signal en andere social mediakanalen, eventueel met gebruik van de url bit.ly/transitieteam, waardoor het url-adres niet zichtbaar is. Maak eventueel een afbeelding van het artikel om die op social media te delen. Zo omzeilen we de algoritmes en bereiken onze artikelen het publiek.

Steun Ella Ster met Petje Af en krijg toegang tot extra, exclusieve berichten.