Pagina's

zaterdag 1 augustus 2020

Filosoferen en feitjes

Filosoferen en feitjes – CSTV
commonsensetv.nl

Voorwoord

Dit document bevat een enorme hoeveelheid aan vragen die je jezelf kunt stellen om na te denken over de corona situatie. Het zijn vaak filosofische vragen, maar soms ook feitelijk.

Dit document kunt u eventueel gebruiken om mensen te informeren. Het is echter essentieel dat zij nadenken over de vragen. Als ze er niet voor openstaan, dan gaat het niet werken.

Veel mensen zitten in een staat van angst en denken niet meer goed na. Help hen de realiteit zien dat het allemaal wel meevalt. (Zie “hoe mensen overtuigen” hoofdstuk). Ik ben geen psycholoog, maar het kan mogelijk helpen.

De corona pandemie (die niet echt een pandemie is) heeft veel nare zaken aan het licht gebracht. De corruptie die gaande was, is nu nog meer onder het licht gekomen. Dit betekent dat we een mogelijkheid hebben de wereld weer een stukje beter te maken na een periode van verval.

De mens

De mens is in de basis een sociaal dier, wij zijn succesvol geworden door samenwerking en het ontwikkelen van emotionele banden. Het hebben van sociale contacten is belangrijk voor ons welzijn.

Wat gebeurt er nu?
Mensen zien andere mensen als gevaarlijk, want ze kunnen mogelijk besmet zijn met een gevaarlijk virus. Het beleid dat daarop volgt (vooral de 1,5 meter) zorgt ervoor dat mensen geen mensen meer kunnen zijn. Sociaal contact wordt vermeden uit angst voor besmetting.

Dit gebeurt omdat er op het oog een gevaarlijk virus in Nederland rondwaart, dat niet zichtbaar is. Echter zullen er altijd verschillende (gevaarlijke) virussen zijn en dat is iets dat we moeten accepteren om te mogen leven. Bij het kopje statistieken, ziet u dat het allemaal wel meevalt met corona.

De mens is bang en leeft in angst dat ze komen te overlijden. Uit angst voor de dood, kiezen we er voor om niet te genieten van het leven. We kiezen ervoor om onszelf te isoleren en daardoor niet meer te kunnen genieten van de vrijheid die we voorheen hadden, uit angst om anderen te besmetten.

De mens is altijd, net als andere dieren, onderhevig geweest aan de dood op wat voor manier dan ook;

  • Er zijn nog steeds veel soa’s in de wereld, moeten we daarom maar geen seks meer hebben?
  • Veel mensen gaan jaarlijks dood aan hartkwalen/aanvallen/beroertes (30.000 duizend+). Misschien maar beter om gewoon niet te leven uit angst op een hart aanval? Zelfde geldt voor kanker.
  • Door motor en auto rijden gaan ook mensen dood, moeten we het daarom maar niet doen?
  • Hoe zit dat met skydiven, zweeftuig vliegen en andere gevaarlijke sporten?

Sommigen zullen zeggen dat je pas leeft, als je op het randje van de dood aankomt (adrenaline). Wat is het leven waard als je niet mag, of kunt doen wat leuk is, of wat goed voelt?

Als de 1,5 meter afstand wettelijk wordt, dan zou het volgende niet meer mogen; knuffelen, naast mensen staan, een hand geven enz. Dit zijn kleine beperkingen, maar wat te denken van het volgende;

Digitale begrafenissen, of trouwerijen, waarbij men bang is dat het virus zich verspreid over de menigte. Deze emotionele ingrijpende gebeurtenissen die belangrijk zijn voor mensen, worden compleet verpest. Zou jij een digitale begrafenis, of trouwerij willen hebben?

Wat zou je ervan vinden als je geliefde, of familie lid in het ziekenhuis ligt, maar je deze niet mag bezoeken uit angst op een besmetting? En wat als je weet dat deze persoon komt te overlijden en je geen afscheidsknuffel mag nemen? Ben je het daarmee eens?

Tijdens de pandemie is het welzijn van mensen aangetast; meer depressies, geen sociaal contact, geen vrijheid (isolatie). We sluiten ons vrijwillig op uit angst om besmet te worden, maar ondertussen worden we alleen maar zieker door gebrek aan sociaal contact. Is dat slim?

We hebben momenteel gekozen om met zijn allen te leven in een gesloten inrichting voor gekkies, waarbij alleen zij die de regels opvolgen (1,5m afstand, mondkapje en later vaccin), mogen meedoen aan de dagbesteding (entertainment) en de rest dus in zijn cel (huis) moet blijven.

Statistieken

Covid;
Totaal aantal mensen in Nederland = 17,28 miljoen.

Hoeveel mensen in Nederland besmet met covid?
Tot 21 juli 2020 zijn er volgens het RIVM 52073 patiënten met covid geweest. In werkelijkheid ligt dit hoger, omdat niet iedereen zich laat testen of naar het ziekenhuis is geweest. In context met het aantal mensen in Nederland, is 100 delen door 17,28 miljoen x 52073 = 0,30%

Met andere woorden; 0,3% van Nederland is besmet geraakt met covid, al zal dit hoger liggen.

Hoeveel mensen in Nederland zijn overleden aan covid?
Tot 21 juli 2020 zijn er volgens het RIVM 6136 mensen overleden. 100/17,28m *6136 = 0,035%

Het aantal mensen dat aan covid in Nederland is overleden, is 0,035%. De mensen die zijn overleden, zijn vaak over de 70 jaar MET onderliggende aandoeningen. Het is mij onbekend hoeveel mensen overlijden zonder aandoeningen (door covid alleen dus).

Laten deze percentages een pandemie zien? Is het huidige beleid te rechtvaardigen?

Waarom zien we constant alle doden en besmettingen omtrent covid? Dan doen we toch ook niet bij hart aanvallen, kanker, of griepdoden?

Griep
Een gemiddeld griep seizoen, kost aan ongeveer 5.000 mensen per jaar het leven (in 2018 waren het er 11.500). De mensen die normaal aan griep overlijden, vallen helaas nu ook ten prooi aan corona.

Waarom bij de griep geen maatregelen, maar wel bij covid? Te kort aan IC bedden?
Hoe zit het met de griep uitbraak van 17-18? 9.444 mensen dood, daarvoor landen niet afgesloten.
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland
Door volledige focus op Covid door ziekenhuizen, hebben andere ziektes of aandoeningen meer tijd gehad om te ontwikkelen. Mensen nu groter kanker gezwel, of meer hartproblemen, is dat te rechtvaardigen? Hoeveel gaan er daaraan dood?

Het vaccin

Door de media en door politici wordt constant gesproken over een vaccin. Er wordt verteld dat dit de enige oplossing is. Als een vaccin de enige oplossing is, hoe kan het dat sommige virussen nog niet uit de wereld zijn geholpen?

  • Waarom is er nog steeds een jaarlijkse griep uitbraak?
  • Waarom is er nog geen aids, of hiv vaccin/oplossing?
  • Waarom is er geen vaccin voor verkoudheid?
  • In de VS kunnen kinderen tot 18 jaar wel 75 verschillende vaccins krijgen, is dat gewenst? In de VS schijnt er ook een stijging van autisme en andere afwijkingen te zijn, mogelijk door verschillende vaccins? Er schijnt weinig onderzoek te zijn gedaan naar gevolgen verschillende vaccins bij elkaar.
  • Is het goed om mensen die geen vaccin nemen, te beperken in hun vrijheid? Zij mogen niet meer reizen, of gebruik maken van entertainment, omdat er een kans bestaat dat ze andere besmetten. Hoe werkt dat eigenlijk, want zij die wel een vaccin hebben zijn toch beschermt? Lijkt mij een soort van chantage, waarbij vrijheid wordt weggenomen en je het terugkrijgt bij het nemen van vaccin.
  • Waarom hele bevolking vaccin, terwijl het virus vooral gevaarlijk is voor ouderen?
  • Waarom een vaccin nemen voor een virus dat zich constant muteert?
  • Waarom investeert de overheid gelijk veel geld in het maken van een vaccin, zonder andere oplossingen te vinden, of te bekijken?
  • Waarom horen we alleen van een vaccin en worden alternatieven de mond gesnoerd?
  • MATH+ covid protocol heeft succes gehad, maar mag niet. https://www.sepsis-en-daarna.nl/nieuw-behandelprotocol-math-covid-19-succesvol/
  • Hoe zit dat met de behandelmethode van HCQ rob ens en andere artsen?
    https://zelfzorgcovid19.nl/statistieken-zwitserland-met-hcq-zonder-hcq-met-hcq-leveren-het-bewijs/
  • Hoe zit dat met Budesonide? schijnt ook een goed werkend middel te zijn.
  • Waarom vertrouwt de hele wereld Bill gates om met zijn financieel gesteunde bedrijven een vaccin uit te vinden? Een niet medische biljonair, die zogenaamd ons komt redden. Vertrouwt u dat?

Alternatieve geneesmiddelen
Planten kunnen veel betekenen voor mensen en hen op een natuurlijke manier genezen (lees: zonder pillen te gebruiken). Onderzoek hierna wordt niet, of weinig gesubsidieerd. Waarom niet?

Traditionele medicijnen
Waarom is dit de standaard?
Waarom mogen mensen beperkt zelf bepalen waar ze gebruikt van willen maken?

Bureaucratie
Artsen lopen tegen een bureaucratische muur aan van regels en protocollen, waardoor zij eigenlijk als een robot te werk gaan en beperkt hun eigen inzicht kunnen gebruiken. Deze protocollen zijn een soort dictaten geworden, wat een verstikkend effect heeft.
Waar is het bewijs dat anderhalf meter afstand werkt?
Waarom mag de WHO bepalen wat goed en fout is? Wie controleert de WHO? Wie kan kritiek geven op de WHO?

Media en censuur

  • Hoe kan het dat de media over de hele wereld praktisch hetzelfde verhaal vertelt?
  • Waarom worden alle alternatieve informatie en meningen omtrent corona gezien als fake nieuws?
  • Waarom wil de overheid dat alleen het RIVM en WHO mogen bepalen wat we moeten doen?
  • Waarom halen YouTube en Facebook alles van hun kanaal af wat niet overeenkomt met het WHO-verhaal, onder het mom van fake news?
  • Waarom worden de bevindingen van artsen die bijvoorbeeld het alternatieve protocol hebben uitgevoerd verwijderd van social media?
  • Waarom hoor je weinig informatie omtrent de potentie dat er aan covid is geknutseld? Verschillende studies tonen aan dat dit zeer goed mogelijk is.
  • Waarom hoor je weinig over de gevolgen van Lyme, terwijl dit voor 4 a 18k per jaar, van alle leeftijden, zeer grote gevolgen heeft?
  • Waarom gaat er geen geld naar meer onderzoek en beter in kaart brengen hoe de ziekte van Lyme werkt, maar wel naar een covid vaccin dat hoogstwaarschijnlijk een beperkte werking heeft?
  • Waarom zien we bij persconferenties alleen maar de standaard media? Waar zijn de kritische vragen omtrent het gekozen beleid?

Economie

  • De toekomstige generatie van jongeren zal het steeds lastiger krijgen om in deze samenleving te kunnen leven. Is dat wederom te rechtvaardigen?
  • Volgens sommige bronnen wordt ongeveer 60 miljoen mensen in Europa werkloos, 50 miljoen in de VS en 110 miljoen in India. Waarom?
  • Waarom moeten de clubs nog dicht blijven, terwijl er voornamelijk jongeren komen?
  • De VS is in de ergste depressie ooit (erger dan The Greatest Depression) en dat voor een virus dat eigenlijk niet eens zo dodelijk is?
  • Besef dat voor de bovenstaande cijfers de hele economie kapot wordt gemaakt en vooral de vermaakt sectoren zoals; horeca, clubs, theaters, musea, etc.
  • Waarom zien veel mensen hun onderneming kapot gaan, terwijl de grote bedrijven (multinationals) over het algemeen open blijven?
  • Is het goed om mensen op te sluiten in hun huis, terwijl ze moeten werken voor eten? Uit angst voor covid besmettingen moeten ze thuis blijven, waar ze vervolgens langzaam omkomen door de honger?

Totalitaire staat

De hoofdredacteur van de Volkskrant zegt dat in een crisis alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Is het handig om het RIVM leidend te maken in alles wat de bevolking moet gaan doen? Een niet transparante instantie die bekend staat om internationale connecties?

Mensen die andere mensen zien als gevaarlijk en de staat vragen om hulp, slaan een deur open die mogelijk leidt tot een totalitaire staat, omdat de macht geconcentreerd wordt. Onder het mom van volksgezondheid wordt een dictatuur in het leven geroepen.

De mens moet het recht hebben zelf te mogen bepalen wat hij, of zij met zijn ofhaar lichaam doet. De staat mag deze macht niet krijgen, laat staan hun wil op mensen forceren. Is dat het wel het geval, dan is het in Nederland niet heel anders dan in China.

De mensen die kritisch zijn op het beleid van de overheid worden weggezet als gevaarlijk en anti-sociaal, terwijl zij die klakkeloos doen wat er wordt gevraagd bestempeld worden als goed.

Er wordt ons verteld dat het virus pas weg gaat, als er 0 besmettingen of doden zijn, iets dat niet gaat gebeuren, omdat het virus nu eenmaal bij ons is. Desondanks wordt er gezegd dat we moeten meewerken, want anders…
Waarom wilt het kabinet een noodwet invoeren, om de anderhalf meter samenleving in de wet te gaan zetten, terwijl het virus praktisch is uitgestorven en het duidelijk is wat wel en niet werkt?

Besef dat dit beleid gaat volgens het kikker principe; we worden langzaam gekookt in een pan. De 1,5 meter was tijdelijk, maar wordt wettelijk als de tijdelijke (permanente) noodwet van kracht gaat. OV mondkapjes was tijdelijk, maar zolang het virus niet weg gaat (nooit) blijft de maatregel.

Waarom mogen ouderen niet zelf bepalen wat ze willen doen? Welk risico ze willen nemen? Wat is het leven waard als je eenzaam opgesloten zit in een inrichting? Zie het volgende filmpje;

Hoe mensen overtuigen?

Wat je in ieder geval nooit moet doen, is zeggen dat de persoon waar je het niet mee eens bent, dom is. Begrijp dat de persoon in kwestie een andere perceptie van de wereld heeft en die in twijfel brengen, zal praktisch altijd leiden tot weerstand.

Waarom gaan mensen akkoord met dit beleid?
Ik vermoed dat ze denken dat de overheid, het RIVM en de media hen beschermt. Zij denken dat alles een tijdelijke maatregel is en dat alles wel overwaait. Veel mensen eisen zelfs van de overheid en instanties dat ze geholpen worden.

Dit maakt deze instanties alleen maar machtiger, want mensen worden afhankelijk en denken minder goed zelf na. Met de juiste informatie, kunnen naar mijn mening burgers zelf goed nadenken.

  • Vind jij dat mensen vrij moeten zijn?
  • Vind jij dat mensen zelf een keuze mogen maken en andere in hun waarde moeten laten?
  • Waar ben je bang voor als er geen regels meer zijn omtrent covid? Waarom ben ik bang? Waar ben ik bang voor? is dat te rechtvaardigen?
  • Bekijk de feiten en zet die in context; is covid echt zo erg en gevaarlijk?

Leuk gedichtje voor het slapen

  • Als je dood gaat door honger, dan hebben wij ervoor gezorgd dat het niet corona was.
  • Als je bedrijf die al tientallen jaren bestaat kapot is, onthoud dan dat je door ons niet dood bent gegaan aan corona.
  • Als je zelfmoord pleegt, dan hebben wij ervoor gezorgd dat dit niet door corona was.
  • Als je depressief bent en het leven niet ziet zitten, denk er dan aan dat je door ons niet dood bent gegaan aan corona.
  • We forceren je binnen te blijven, zodat je niet dood gaat door corona.
  • We sturen je naar een leven van slavernij, maar we hebben je niet dood laten gaan door corona.
  • Als je baan weg is, dan is dat omdat we om je geven en je anders dood was gegaan door corona.
  • Als je niks leuks meer kan doen door de 1,5 m maatregel, besef je dan dat je bent gered van een dood door corona.
  • De politie geeft je een boete, of slaat je in elkaar als je je huis verlaat, maar je gaat niet dood door corona.

Wij de elite, zijn ervoor jou, de burger. Wij helpen je door deze zware tijd heen die wij hebben gecreëerd. Dat het aantal mensen dat besmet wordt zeer laag is (ten op zichte van totale bevolking) en kans op overlijden nog lager, doet er niet toe. Onthoud dat wij om je geven.

*hoewel niet alles voor Nederland geldt, geld dit wel voor een aantal arme landen in de wereld, zoals India, afrika enz.

Inspiratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...