Pagina's

maandag 8 mei 2023

Peking heeft een superwapen ontwikkeld, dat Amerikaanse satellieten als mussen kan afschieten

Peking heeft een superwapen ontwikkeld, dat Amerikaanse satellieten als mussen kan afschieten
ejbron.wordpress.com

Peking heeft een superwapen ontwikkeld, dat Amerikaanse satellieten als mussen kan afschieten

(Vertaling: E.J. Bron)

Chinezen komen als winnaars uit de oorlog van de sterren tevoorschijn

China heeft al hypermoderne wapens voor de toekomstige oorlog van de sterren ontwikkeld. Ze maken het mogelijk om de controle over vijandige satellieten te verkrijgen. Het Pentagon en de CIA zijn onder de indruk van China´s vaardigheden op het gebied van de cyberoorlogsvoering. Uit op internet gepubliceerde Amerikaanse geheime dienst informatie blijkt dat China´s technische vaardigheden niet alleen die van Rusland, maar ook van de VS al overtroffen hebben.

Nadat ze Amerikaanse satellieten “gehackt” hebben, zullen de Chinezen tot in het hart van het Pentagon kunnen doordringen. Chinese systemen voor elektronische oorlogsvoering zijn in staat om signalen op te vangen, die satellieten en grondstations met elkaar verbinden. Vijandige signalen worden gesimuleerd om de controle over satellieten te verkrijgen of ze buiten gevecht te stellen. Op deze manier kunnen communicatie-, bewakings-, vervolgings- en navigatiesatellieten gekaapt worden. Alles wat mogelijk is. De Amerikaanse geheime dienst informatie werd door meerdere vooraanstaande westelijke publicaties, waaronder de “Financial Times”, gepubliceerd.

Het meest bang was Taiwan, dat in hoge mate op Amerikaanse satellieten, inclusief Starlink, is aangewezen. De Taiwanezen zoeken nu wanhopig naar investeerders om een eigen satelliet-aanbieder te bewerkstelligen. Met Amerikaanse ondersteuning willen ze 700 satellietontvangers op hun eiland installeren om in het geval van een natuurramp of een oorlog een onderbrekingsvrije communicatie te waarborgen.

Amerikaanse geheime dienst informatie laat zien: De Taiwanezen werden in het kader van de speciale militaire operatie in de Oekraïne wakker geschud. Rusland heeft meerdere succesvolle cyberaanvallen uitgevoerd: zo werden op 24 februari 2022 duizenden militaire routers van de satellietcommunicatie onderneming Viasat van het internet gehaald. De aanval betrof ook militaire en civiele instellingen in Polen, Italië en Duitsland.

Het leger gaf later het kwetsbare Viasat op ten gunste van het door Elon Musk opgerichte Starlink. Maar ook de satelliet constellatie was geenszins veilig: in november stortte de Amerikaanse satellietcommunicatie in de Oekraïne in elkaar.

Al deze cyberaanvallen werden uiteraard grondig door de Chinezen bestudeerd. En ze namen de Russische ervaringen over. Bradley Saltzmann, chef operaties van de Amerikaanse ruimtestrijdkrachten, heeft dit bij een hoorzitting in het Amerikaanse Congres onverbloemd geuit.

Saltzmann beschouwt de Amerikaanse satelliet constellatie als kwetsbaar tegenover China. Het is namelijk zo dat satellieten in met elkaar verbonden zwermen werken: ze dragen signalen onder elkaar over en leiden ze verder naar wapensystemen op de grond. De Chinezen zouden dus gemakkelijk een satelliet kunnen “aftappen” en daarna de gehele constellatie binnendringen, tot aan de commandocentrale toe.

“China investeert in technologieën die erop gericht zijn onze superioriteit in het heelal te vernietigen”, beklaagde luitenant-generaal Saltzmann voor het Congres. “We moeten veiligstellen dat we ons tegen bedreigingen uit China en Rusland kunnen verdedigen.” Generaal Saltzmann beschouwt antisatellietraketten, grond ondersteunde energiewapens en orbitale interceptiejagers als zulke bedreigingen. Zowel Rusland als China beschikken volgens informatie van de Amerikaanse geheime dienst al lange tijd over al deze wapens.

Rusland zet ze in het Oekraïne-conflict in en China zou ze gemakkelijk tegen Taiwan kunnen inzetten. De Chinezen hebben al 347 tracking- en bewakingssatellieten in hun omloopbaan gebracht, waarvan 35 alleen al in de afgelopen zes maanden. De Chinezen leiden ook actieve groepen hackers op, die in staat zijn de codes van de Starlink-software te kraken. Of hebben ze dat misschien al gedaan?

China´s meest geheimzinnige generaal heeft een geheime cyberoorlog verklaarde

De oorlog in cyberspace en in het heelal heeft voor China prioriteit. Xi Jinping kondigde een militaire hervorming aan, toen hij staatschef van China werd. Drie jaar later wordt China´s leger als Strategische Defensiestrijdkrachten uitgebouwd. Zijn structuur omvat twee grote commando´s: het Space Operations Command en het Network Operations Command. Alle Chinese ruimtevaartinstallaties, missiecontrolecentra, onderzoeksinstituten, laboratoria evenals meerdere verdekte eenheden werden ondergeschikt gemaakt aan de nieuwe dienst. De exacte functie van deze eenheden is niet bekend: Amerikaanse geheime diensten gaan er van uit dat ze zich met elektronische verkenning (EWR) en tegenmaatregelen (EWC) bezighouden. Een van deze streng geheime militaire bases, Nr. 71726, bevindt zich in de buurt van Wuhan: het is alleen maar bekend dat ze volledig is ingebonden in de bewaking van Taiwan. Tot de nieuwe troepen zullen waarschijnlijk ook Chinese hackers behoren, die het Pentagon en de CIA meer vrezen dan de Russen.

De destijds weinig bekende generaal Li Shanfu werd in 2016 stafchef van de Strategische Ondersteuningseenheid. Zeven jaar later is hij de minister van Defensie van China geworden – een van de machtigste mannen ter wereld. Begrijpelijkerwijs zijn het de nieuwe methodes van de oorlogsvoering – in het heelal en op informatiegebied – waarop generaal Li bij het werk van het ministerie van Defensie steunt.

De generaals, die voor de Chinese strategische ondersteuningskrachten verantwoordelijk zijn, zijn donkere paarden. Bijvoorbeeld de huidige commandant Qiu Gansheng. Hij treedt nauwelijks in het openbaar op en geeft geen interviews. Zelfs westelijke geheime diensten weten zo goed als niets over hem, zoals de Amerikaanse militaire expert Marcus Clay in “The Diplomat” schreef. Het is alleen maar bekend dat generaal Ju in het begin van de jaren-2010 commandant van een van de technische verkenningseenheden van de Chinese generale staf was – en dat is alles.

De strategische ondersteuningskrachten voeren offensieve cyberaanvallen uit en zetten ook de PLA-doctrine van de ´geïntegreerde netwerken, radio-elektronische operaties en psychologische oorlogsvoering´ om… De PLA is er daarom van overtuigd dat de geheimhouding van alle aspecten van de strategische ondersteuningskrachten een afschrikkende waarde heeft”, schrijft Marcus Clay.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

CEO drone-fabrikant Saxon zegt: drones mogelijk op zoek naar vermiste kernkop

CEO drone-fabrikant Saxon zegt: drones mogelijk op zoek naar vermiste kernkop – Martin Vrijland www.martinvrijland.nl Het droneverhaal in de...