Pagina's

maandag 6 november 2023

Ego versus consciousness – welke van de twee is je drijfveer?

Ego versus consciousness – welke van de twee is je drijfveer? – Martin Vrijland
www.martinvrijland.nl

We staan op, nemen ons ontbijtje, maken ons klaar voor het werk. In de file of tijdens de werkpauze lezen we even het laatste nieuws en dan na vijf dagen hard werken is het eindelijk weekend en dus tijd voor plezier en ontspanning. “Het is niet mijn taak om anderen te wijzen op bepaalde ontwikkelingen, daar hebben we de alternatieve media voor en ik kan verder toch niets doen“, is dan ook een begrijpelijke gedachte. Maar wat zou je doen als je een inbreker in je huis aantreft; een inbreker die de kluis openbreekt en op het punt staat dat beetje extra dat je hebt weg te nemen? Kijk je dan ook toe en wacht je tot de politie komt om je verhaal aan te horen? En wat doe je als die inbreker je vrouw en kinderen bedreigt?

Natuurlijk hebben we de vlucht- of vechtersmentaliteit en zijn velen geneigd te vluchten, waar anderen juist alert worden en meteen tot actie overgaan. Het is goed jezelf die vraag eens te stellen: Wat doe ik als het er op aan komt? Natuurlijk hebben we tijdens de corona-PsyOp gezien dat het lastig is om de inbreker te identificeren als deze zich voordoet als vriend van de familie die rustig aanbelt en met cadeautjes op bezoek komt, maar betekent dit dat je de volgende keer dan ook maar weer niets doet en de volgende ochtend gewoon weer aan het werk gaat?

Ik begrijp het als je nu denkt: “Ja, maar in mijn eentje kan ik niet de hele wereld veranderen. En wat jij doet? Ja, dat is je eigen keuze.” Dat is de mentaliteit die mensen doet besluiten aan Giro555Het Glazen Huis of de collectezak van de kerk te doneren. Dan koop je als het ware je eigen inspanning af om het aan een ander over te laten. Het is als het bellen van de politie terwijl de inbreker al in je huis staat. Helpt dat als de kluis al leeg is en de slaapkamerdeur van je kinderen geforceerd is? Dan is het te laat om op de politie te bellen en moet je zelf in actie komen. De politie komt een tentje zetten als de slachtoffers gevallen zijn.

Ja, ik weet het. Artikelen delen op social media leidt tot aanvallen van Inoffizieller Mitarbeiter (de heimelijke staatsagenten die de discussie bewaken) en tot aanvallen van bots. Het deelnemen aan een demonstratie leidt tot politiegeweld of arrestaties. Op je werk of op een feestje proberen mensen wakker te schudden leidt tot scheve gezichten en uitsluiting uit de groep. Geloof me; die lachers zijn er altijd. Het is een dagelijkse ervaring. Het voor gek verklaard, verguisd en aangevallen worden is onderdeel van het wapenarsenaal van de inbreker, maar weerhoudt dat je ervan je vrouw en kinderen te verdedigen; weerhoudt dat je ervan lijf en leden van je gezin te redden? Nee, natuurlijk niet. Je staat op en vecht! Het is alles of niets.

Ja, maar ik geloof niet dat het zo erg is dat we bespeeld worden met niet-bestaande virussen; ik geloof niet dat oorlogen in scene gezet worden; ik geloof niet dat tekorten en inflatie bewust gecreëerd worden om geld via belastingen te graaien. En bovendien: wat maakt het uit als we in een simulatie zouden leven? Dan kunnen we toch net zo goed wachten tot het ontsnappingsmoment daar is en het zootje hier achter ons laten? Bovendien is het voor velen toch al te laat. Zij hebben zich laten vaccineren en moeten nog even door in de laatste ronde.

Er is altijd een excuus om passief te zijn, maar met jouw inzet kun je levens redden. Je kunt mensen nog waarschuwen voordat het moment daar is. Ben je dan egoïstisch als je dat niet doet? Welnu, in dat woord zit het woord ego verscholen en dat ego is een AI-programma dat jouw avatar aanstuurt. Het ego is niet geïnteresseerd in het redden van anderen, want dat ego is gericht op het zelf binnen de simulatie. Het ego is gericht op jou en jou alleen. Het is juist dat andere element dat die drijfveer activeert. Dat element van consciousness, dat niet iedereen bezit, maar dat je herkent als je die levensvonk in iemands ogen ziet.

Consciousness is in staat om het ego te overstijgen en de aansturing van dat AI-programma (dat de brein-computer aanstuurt) te corrigeren en in actie te komen. Consciousness overstijgt de angst voor de inbreker die terugslaat als jij je gezin verdedigt. Consciousness geeft je empathie voor anderen, waar ego puur op zichzelf gericht is. Consciousness overstijgt je vluchtreactie en activeert je vechtersmenthaliteit.

Ben jij degene die langs de kant van de gracht staat te filmen met een smartphone als er iemand in het water valt? Ben jij degene die denkt: “Maar als ik in het water spring beschadig ik mijn sieraden en merkkleding“? Ben jij degene die onder het bed kruipt in afwachting van de politie als de inbreker toeslaat? Of ben jij degene die zonder na te denken in het water springt om de drenkeling te redden? Ben jij degene die niet twijfelt en in actie komt om je gezin te beschermen? Wie wil jij zijn? Wie besluit jij te zijn? Spring jij in het water als het een ander betreft of besluit je alleen in het water te springen als jouw geld of persoonlijk bezit in het water valt?

Het is geen kwestie van “kijk mij eens“. Het is geen kwestie van “ik kan mezelf op de borst slaan“. Dat zijn ego-reacties. Het is een kwestie van de wil en drijfveer om ander consciousness te helpen ontwaken voor de illusie die over hun ogen gelegd is. Het is de wil en drijfveer om anderen te helpen ontdekken dat er een uitweg is. Terug in het origineel is er geen ego, maar is er dankbaarheid voor jouw handelen vanuit je scheppingskracht die je aanzet tot actie en direct handelen zonder twijfel. Wees niet de passieve toeschouwer langs de zijlijn, maar handel direct en zonder twijfel. Spring erin! Handel nu, bedank me later.

Bent u blij met artikelen als deze en vindt u ze belangrijk? Deel ze dan ook. Dat is een kleine moeite en helpt enorm. Bent u nieuw op deze website, schrijf u dan in voor de gratis nieuwsbrief. Wilt u graag dat ik door kan blijven gaan met publiceren van dergelijke artikelen, steun dan mijn werk en word lid of doneer. Klik ook eens op de linkjes in het artikel en lees de reacties hieronder, want daarin vindt u belangrijke achtergrondinformatie en updates. Luister desgewenst de gesproken versie van dit artikel die automatisch is gegenereerd:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...