Pagina's

vrijdag 12 juli 2024

Grote bank lanceert 'CO2-voetafdruk tracker'

Grote bank lanceert 'CO2-voetafdruk tracker' om strenger in te spelen op aankopen van vlees en zuivelproducten
dissident.one

Een grote Britse multinationale bank heeft een nieuwe ‘carbon footprint tracker’ gelanceerd die de uitgaven van klanten in de gaten houdt om de aankoop van vlees en zuivelproducten aan te pakken.

Het systeem, gelanceerd door de in Londen gevestigde NatWest Bank, berispt klanten wanneer ze vlees en zuivelproducten kopen en suggereert dat hun voedselaankopen ‘klimaatverandering’ veroorzaken, meldt Slay News.

Dankzij de smartphone-bankierapp van NatWest ontvangen gebruikers berichten wanneer ze betrapt worden op de aankoop van traditioneel geteelde producten.

Ze worden ook aangespoord om producten als rundvlees en melk te ‘ruilen’ met ‘alternatieven’ zoals ‘niet-zuivelproducten’ of ‘producten op plantaardige basis’.

De app zet klanten onder druk om deel te nemen aan ‘veggie Mondays’ en waarschuwt dat ze ‘(grotendeels) voor plantaardige diëten moeten kiezen’ om de ‘opwarming van de aarde’ te bestrijden door hun zogenaamde uitstoot van broeikasgassen (GHG) te verminderen.

Voorzitter Alibaba schept op over de ontwikkeling van een "individuele koolstofvoetafdruk tracker" om bij te houden wat je koopt, wat je eet, en waar/hoe je reist
De waarschuwingsberichten raden ook aan om thuis ‘vegetarisch’ te eten om uw ‘koolstofvoetafdruk’ met 40 kg te verkleinen.

Door ‘rundvlees te vervangen’ zou een individu volgens de app zijn ‘koolstofvoetafdruk’ met 12 kg kunnen verkleinen.

Daarnaast worden gebruikers aangemoedigd om tofu, linzen en andere ‘alternatieven’ aan hun dieet toe te voegen als vervanging voor het eten van vlees.

De bank trekt echter geen grens op het gebied van voedsel en wil de groene agenda doorvoeren in alle aspecten van de bestedingen van haar klanten.

De app suggereert ook om “meer tweedehandskleding” te kopen en “minder vluchten” te nemen om te voldoen aan de “Net Zero”-doelstellingen van het World Economic Forum (WEF).

De bank waarschuwt klanten daarnaast om de wasdroger uit te schakelen, autoritten te delen en hun kleding in koud water te wassen.

Bizarre video van het Wereld Economisch Forum beveelt burgers te stoppen met het wassen van hun kleren om klimaatverandering tegen te gaan
Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om een ​​‘maandelijkse koolstofscore’ te ontvangen, die de bank standaard al bijhoudt.

De maatregel heeft Britse boeren echter boos gemaakt, omdat ze de consumptie van rood vlees willen beperken en zuivelproducten willen vervangen door ‘alternatieven op basis van planten’.

De Britse National Farmer’s Union (NFU) heeft NatWest bekritiseerd omdat het ‘te simplistische’ boodschappen promoot die ‘de nuances van het pad naar een duurzaam voedselsysteem missen’.

David Barton, voorzitter van de NFU Livestock Board, zei:

“We hebben nauw samengewerkt met NatWest aan de berichtgeving over hun ‘carbon tracker’ in hun klantenapp.”

“Wat we eten is een persoonlijke keuze en moet op een weloverwogen manier worden gemaakt”, voegde Barton toe.

Koeien veroorzaken GEEN ‘klimaatverandering’, bevestigt toponderzoek
“We zetten onze gesprekken met de bank voort over de voedings- en biodiversiteitsvoordelen die het eten van vlees biedt, aangezien de tracker van de app zich momenteel voornamelijk richt op de uitstoot van broeikasgassen.”

Hij voegde toe: “We begrijpen dat de NatWest-app zich primair richt op de uitstoot van [broeikasgassen], maar de realiteit is dat bij het doen van dieetgerelateerde aanbevelingen ook andere factoren zoals voeding, milieu en biodiversiteit in aanmerking moeten worden genomen.”

Na maanden van heen en weer gepraat ging de bank akkoord met het wijzigen van de tekst op haar app, nadat de landbouwsector hierop had gereageerd.

De NFU is echter van mening dat deze verandering niet significant genoeg is.

Onder druk van de NFU heeft de bank een aanbeveling toegevoegd om lokale, Britse producten te kopen.

Volgens de NFU behoort de Britse vlees- en zuivelindustrie tot de meest duurzame ter wereld.

De Britse rundvlees-‘uitstoot’ bedraagt ​​minder dan de helft van het wereldwijde gemiddelde.

Barton voegde toe: “Ondanks deze teleurstelling ben ik blij dat er een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd in de ‘carbon tracker’ in de persoonlijke bank-app, na de samenwerking van NFU met NatWest op senior niveau gedurende meerdere maanden.

“Ik ben ook blij dat de gesprekken tussen de NFU en NatWest nog steeds gaande zijn over de beste manier om de voordelen van vlees aan de klanten van de bank te communiceren.”


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

«Rolling Stones’ Mick Jagger genadeloos uitgejouwd door publiek na lofzang op Justin Trudeau (VIDEO)
De Britse premier maakt de weg vrij voor oorlogsescalatie»

Artsen prijzen natuurlijke pijnstiller: "Sterker dan aspirine"

Artsen verrast: Gewrichtspijn zo goed als weg met simpele tip

Er komen nieuwe seniorenflats in The Hague (Bekijk de prijzen)

Miljonaire moeder uit The Hague toont hoe ze €600/uur verdiend

Hij is getrouwd met het mooiste meisje op aarde
Ze giet cola door het toilet en dan gebeurt er dit!

Mona Keijzer bezit een van de duurste huizen ter wereld

Tandimplantaten zien eruit als echte tanden - kijk naar de prijs!

The Hague: Zo werd een serveerster miljonair! Ontdek haar geheim

Wolf betreedt ziekenhuis met bijzonder object in zijn mond!

De 10 beste elektriciteitsleveranciers 2024 (Dit is de lijst)
Dit is hoe je makkelijk van mieren af komt

Zo werkt crematie! Je zult sprakeloos zijn!
Hoeveel kost een tandheelkundig implantaat in ? Bekijk prij
Deze dame woont in een klein huisje in Provincie Zuid-Holland - Kijk ...

Nieuwe studie: 'Kooldioxide en een opwarmend klimaat zijn geen problemen'
In plaats daarvan zijn warmte en een verhoogd CO2-gehalte een zegen voor de mensheid. Een nieuw, door vakgenoten beoordeeld artikel

Bill Gates introduceert ‘madenmelk’ ter vervanging van zuivelproducten
Nu hij het balletje aan het rollen heeft gebracht om alle vleesproducten voor de slavenklasse te elimineren en te vervangen, richt

De Groene nieuwe oplichterij is stervende
Het is geen geheim dat de overgrote meerderheid van de zogenaamde elites voorstanders zijn van klimaatalarmisme en zich laten inpakken

Genetische manipulatie van vee en gewassen zal ons voedsel verontreinigen met nieuwe genetische sequenties die onbekende gevolgen voor de gezondheid zullen hebben.
De veeteeltproducten van Nieuw-Zeeland vertrouwen op het imago van schoon, groen grasgevoerd vee. Waarom gooien de Nieuw-Zeelandse overheid en landbouworganisaties

Na een biljoen ton CO₂ vestigt het Great Barrier Reef voor het derde jaar op rij een record voor koraalgroei
Zestig procent van alle menselijke CO₂-uitstoot is sinds 1985 uitgestoten, maar koralen zijn nu gezonder dan ooit. In 1985 stootte de mensheid

Klimaat, Windmolen, Zonnepanelen
Net Zero zal jou, je familie en alles waar je van houdt vernietigen
De drive richting Net Zero wordt gevoed door de mythe van klimaatverandering. Een mythe die wordt verspreid door kleine vocale

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als u Satan was, hoe zou u mensen hun geloof laten verliezen?

CHATGPT SPREEKT Een Franstalig Telegram kanaal heeft aan ChatGPT de volgende vraag gesteld : Als u Satan was, hoe zou u mensen h...