Pagina's

zaterdag 10 juni 2023

BRICS kent geen genade met de Amerikaanse dollar – “beslissende slag” komt dichterbij

BRICS kent geen genade met de Amerikaanse dollar – “beslissende slag” komt dichterbij
ejbron.wordpress.com

BRICS kent geen genade met de Amerikaanse dollar – “beslissende slag” komt dichterbij

(Vertaling: E.J. Bron)

De snelle vernietiging van het dollarsysteem is volop aan de gang, aldus de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Ron Paul. Ook andere landen, die genoeg hebben van de agressieve politiek van de VS, zullen aansluiten bij de BRICS-landen en hun strijd tegen de Amerikaanse dollar.

Neergang van de Amerikaanse munt loopt

Volgens het mediaportaal “InfoBRICS” stelde de voormalige Amerikaanse afgevaardigde in het Congres en voormalig kandidaat voor het presidentschap Ron Paul vast dat de betekenis van de dollar snel afneemt. Dat is pas het begin, verklaart hij.

Het zou niemand moeten verbazen dat andere naties “eindelijk proberen” om de Amerikaanse dollar te beconcurreren, aldus Paul in een YouTube-interview. Reden voor de verzwakking van de Amerikaanse munt zou de moeheid van andere landen betreffende de “Amerikaanse interventiepolitiek” zijn.

De Amerikaanse politicus benadrukte dat de Amerikaanse dollar in de afgelopen jaren al een aanzienlijk verlies van zijn status als wereldreservevaluta moest accepteren.

Daarover verklaarde hij: “Wij zijn een interventionistische regering. We grijpen in de persoonlijke vrijheid in, we grijpen in de economische vrijheid in. We mengen ons in de binnenlandse aangelegenheden van alle andere naties in de wereld. Wij vertellen hen wat ze moeten doen, we leggen sancties op om ze te bestraffen, en dan zijn we verbaasd.”

“Denk je dat ze de dollar willen beconcurreren? Dat is niet fair! Wij zorgen voor de wereld, we doen alles, en nu vallen ze de dollar aan?”

“Dat zijn de scheuren die we zien. Vorig jaar is het gebruik van de dollar als reservevaluta van de wereld duidelijk gedaald. Dat was significant, maar dit proces is nog niet afgesloten. Ik denk dan het in deze richting door zal gaan.”

Instorting van het dollarsysteem voorspeld

Het dollarsysteem zal uiteindelijk in elkaar storten, zei de voormalige vertegenwoordiger van de staat Texas. Hij waarschuwde ervoor dat de strijd van de BRICS-landen tegen de Amerikaanse munt slechts het eerste hoofdstuk van een “komende vloedgolf” zou vormen. Verwacht zou kunnen worden dat andere landen soortgelijke machtsstructuren zouden vormen, aldus Paul.

Ook zou niet genegeerd moeten worden dat de afrekening van internationale zaken in lokale valuta constant zou toenemen. De voortrekkers bij de “de-dollarisering” en de concurrenten voor de VS zijn de grootste BRICS-landen zoals Rusland, China of India.

De voorzitter van de commissie financiële markten van het Russische parlement, Anatoli Aksakow, verklaarde onlangs dat de onderhandelingen over een nieuwe BRICS-valuta al aan de gang zouden zijn en dat nog dit jaar een overeenkomst verwacht zou kunnen worden, herinnerde “InfoBRICS”.

“Doordat de VS hun economie en munt met de politiek verbinden, ondermijnen ze in feite de fundamenten van hun hegemonie”, benadrukte Aksakow. “Ik weet zeker dat het aandeel van de Amerikaanse dollar aan de wereldhandel constant zal afnemen.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...