Pagina's

zaterdag 12 december 2020

We wachten op de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen.

Het zou nog wel eens heel anders kunnen gaan dan wij nu met z'n allen denken.


We wachten op de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Verschillende partijen claimen dat "hun" kandidaat de verkiezingen heeft gewonnen of in ieder geval gáát winnen.

Maar tot nu toe is Donald Trump nog steeds de president.

Hoe verrassend zou het zijn als hij terug treedt? Tot nu toe verwachten niet veel mensen dat.

Dat er een immense fraude is gepleegd bij deze verkiezingen, is inmiddels wel duidelijk. Alleen mensen die "braaf" het journaal luisteren en dus niet weten wat er werkelijk aan de hand is in de wereld, geloven nog dat er niets aan de hand is.

Als Donald Trump terug treedt en nieuwe verkiezingen uitschrijft via blockchain, zou de uitslag voor sommigen wel eens heel verrassend kunnen zijn.

Nu we 14 december naderen, de dag waarop de kiesmannen normaal gesproken definitief de president benoemen voor de komende 4 jaar, wordt het steeds aannemelijker dat er in ieder geval iets in de openbaarheid gebracht zal worden.

Donald Trump is altijd nogal in controle, zo ook nu. Blijkbaar loopt dus alles nog steeds volgens plan: The Plan. Hij heeft het nog steeds over een prachtige kerst. En 14 december is 10 dagen vóór kerst. Zou een onderdeel van een vermeende "complot theorie" dan toch alsnog werkelijkheid worden? (zoals zoveel "complot theorieën" inmiddels geen theorie meer blijken maar "gewoon" een complot).

Daar waar Donald Trump "in control" lijkt, wordt steeds duidelijker dat heel veel andere partijen in paniek verkeren. Als alles zo helder, zo goed onderbouwd en zo goed voor de mensheid zou zijn, was het niet nodig om:

- de vrijheden van mensen in te perken;
- staatsgeheimen af te kondigen;
- dure propaganda campagnes op te starten;
- keiharde censuur toe te passen;
- draconische maatregelen af te kondigen;
- op één doodlopende weg te focussen;
- enzovoorts

Het is paniekvoetbal van mensen en partijen die iets te verbergen hebben. Dat voelt inmiddels wel zo'n beetje iedereen maar het is voor veel mensen blijkbaar makkelijker om regels te volgen dan de logica van die regels te onderzoeken en aan de kaak te stellen.

Het is voor veel mensen confortabeler om de leugen te blijven volgen dan toe te geven dat ze misschien toch de verkeerde mensen hebben vertrouwd.

Het is voor veel mensen gerieflijker om zich gedwee, gezamenlijk in de afgrond te storten dan tegen de stroom in te vechten voor hun vrijheid en hun opgebouwde leven.

Veel mensen hopen en geloven blijkbaar nog steeds dat, als het echt mis loopt, je beter bij de grote massa kan horen die het mis heeft laten lopen en zich gezamenlijk in de afgrond stort want dan zal er voor die massa ook wel weer een oplossing worden bedacht, dan dat je bij de relatief kleine groep hoort die uit alle macht probeert de val van de grote massa te breken en de stroom probeert om te buigen naar een veiliger weg.

Enfin, ik vertrouw er op dat we nog wel eens enorm verrast kunnen worden en sowieso een fantastische tijd tegemoet gaan.

Geknipt en geplakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...