Pagina's

maandag 3 april 2023

Donald Trump verblijft maandag 3 april in de Trump Tower in Jeruzalem (New York)

Donald Trump verblijft maandag 3 april in de Trump Tower in Jeruzalem (New York), tegenover het kruis, naast de Hof van Getsemane (Central Park)
www.martinvrijland.nl

Donald Trump lijkt exact de tijdlijn van Jezus te volgen. Jezus reisde op 1 april af naar Jeruzalem, Trump reist officieel op maandag 3 april af naar New York om daar te verblijven in de Trump Tower, maar hij heeft wel eerder verrast. Het leek me nuttig om eens op Google Maps naar andere vergelijkingen te zoeken. Is er bijvoorbeeld een Hof van Getsemane in de buurt en is er een tempel te vinden? Welnu, alles lijkt aan de setting te voldoen. Er bevindt zich zelfs een ‘great hill’ in het Central Park; dat park dat vlak naast de Trump Tower ligt.

Voor alle duidelijkheid, niets is zeker, maar het is interessant om de Antichrist rol van Trump te leggen naast grote gebeurtenissen en de simulatiekoepel theorie. Dat deed ik in de twee voorgaande artikelen. In dit artikel wil ik wijzen op mogelijke overeenkomsten met dat Bijbelverhaal van de kruisiging van Jezus. Hoewel valt te beargumenteren dat dit te veel op zou vallen, als het klopt dat Trump de verhaallijn van Jezus volgt, lijkt niet uit te sluiten dat dit exact de bedoeling is, zo getuige onderstaande (inmiddels verwijderde) post van Donald Trump Junior op het Truth social media kanaal (en lees daaronder verder).

Schuin tegenover de Trump Tower aan de Fifth Avenue, ligt een kerk. Die straatnaam Fifth Avenue zou een verwijzing kunnen zijn naar de laan die Jezus liep op de dag van zijn kruisdraging: de vijfde van april. De kerk zou een verwijzing kunnen zijn naar het kruis, maar dat terzijde. Het is in elk geval interessant om een kruis te zien tegenover de Trump Tower (en lees daaronder verder).

In dat Bijbelscript verloopt het verhaal als volgt:

Zondag 2 april

‘s Ochtends, in de tempel van Jeruzalem, confronteren de hogepriesters, schriftgeleerden en ouderlingen voor de laatste keer Jezus’ gezag en dagen het uit (Matteüs 21:23 – 24:2, Markus 11:27 – 13:2, Lukas 20:1 – 21:4). De confrontatie duurt van ‘s ochtends tot laat in de middag. Laat in de middag beginnen Jezus en de discipelen het tempelgebied te verlaten naar de Olijfberg. Als ze naar buiten gaan, onthult hij dat de tempel van Jeruzalem spoedig zal worden vernietigd (Matteüs 24:1 – 2, Marcus 13:1 – 2, Lucas 21:5 – 6). Op de Olijfberg profeteert hij over de gebeurtenissen vlak voor zijn tweede komst naar de aarde en de voltooiing van het tijdperk (Matteüs 24:3 – 26:2, Marcus 13:3 – 7, Lucas 21:7 – 38).

Die ‘schriftgeleerden’ doen denken aan advocaten en de ouderlingen aan Senatoren. De tempel zou zo maar eens de kerk tegenover de Trump Tower kunnen zijn. De Olijfberg is ook in de buurt te vinden; althans als je het een beetje cryptisch vertaalt. Op loopafstand van Trump Tower bevindt zich namelijk Central Park. Het leek me nuttig eens te kijken of zich daar olijfbomen bevinden. En ja hoor, kijkt u zelf maar even (klik hier). Zestig olijfbomen zijn er geplaatst. En hebben we dan ook iets wat op een berg zou kunnen lijken. Helemaal aan het einde van Central Park heb je de ‘Great Hill’. Zou kunnen.

Tegen de avond krijgen de discipelen te horen dat het pascha na twee dagen is (Matteüs 26:2, Markus 14:1). De hogepriesters, schriftgeleerden, oudsten, enz. van het Grote Sanhedrin, die hem haten, ontmoeten elkaar in het paleis van Kajafas, de hogepriester. Ze ontmoeten elkaar om te bespreken hoe ze hem “door bedrog” kunnen laten doden (Matteüs 26:5). Jezus reist naar Betanië en logeert in het huis van Simon de Lepralijder.

Tijdens het eten komt een vrouw binnen en zalft zijn hoofd met peperdure zalf. Sommige discipelen bekritiseren de vrouw ronduit omdat ze zulke kostbare zalf heeft gekocht in plaats van het geld te gebruiken om de armen te helpen. Hij berispt echter eerst de discipelen omdat ze overdreven kritisch zijn en stelt vervolgens dat de vrouw hem zalfde voor zijn begrafenis (Matteüs 26:6 – 13, Marcus 14:3 – 9).

Als we iets in die strekking gaan zien, zouden we kunnen zeggen dat we op script liggen. Dat moet simpelweg nog blijken. Wel wijst auteur James Risen er vandaag op dat Rep. Marjorie Taylor Greene, R-Ga., die MAGA in het Congres is gaan symboliseren, de rol van Maria zou kunnen vervullen. Zij zwoer onmiddellijk om naar New York te gaan om Trump te steunen; ze lijkt de rol te vervullen van Maria Magdalena, die Christus’ voeten waste met haar tranen en later getuige was van zijn kruisiging. Natuurlijk wordt Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump en de stergetuige tegen hem in de zaak New York, door MAGA World gecast als Judas. Die Marjorie moeten we dus in de gaten houden.

Maandag 3 april

Judas verraadt Christus aan de hogepriesters voor dertig zilverstukken (Matteüs 26:14 – 16, Marcus 14:10 – 11, Lucas 22:3 – 6). Of we iets in die strekking gaan zien of dat er mogelijk mediaberichten naar buiten komen over hoe Mike Pence omgekocht is, zal nog moeten blijken. Dan wordt het wel een heel naadloos script. Is Mike Pence de Judas in dit verhaal of is het iemand anders? Of is er juist helemaal niets aan de hand?

Dinsdag 4 april

De discipelen bereiden zich voor op het Pascha (Matteüs 26:17 – 19, Marcus 14:12 – 16, Lucas 22:7 – 13). Bij zonsondergang vieren ze het laatste Pascha waaraan Jezus zal deelnemen (Matteüs 26, Marcus 14, Lucas 22, Johannes 13). Nadat de dienst is afgelopen, zingen ze een hymne en lopen dan naar de Olijfberg (Matteüs 26:30, Marcus 14:26).

Om ongeveer 21.00 uur, terwijl hij naar de Hof van Gethsemane loopt (aan de voet van de Olijfberg), vertelt Jezus de discipelen dat hij de Ware Wijnstok is (Johannes 15:1 – 27). Hij spreekt zijn laatste bemoedigende woorden uit (Johannes 16:1 – 31) en stelt opnieuw dat de discipelen hem zullen verlaten (Johannes 16:32 – 33).

Jezus en zijn discipelen komen aan in de hof van Gethsemane, waar Petrus, Jacobus en Johannes de wacht moeten houden terwijl Christus drie uur lang bidt. Zijn discipelen, hoewel gevraagd om wakker te blijven terwijl hij bidt, vallen snel in slaap. Hoewel hij aanvankelijk bidt dat de “beker” van lijden en dood die op hem wacht, wordt weggenomen, aanvaardt de Heer uiteindelijk alles wat de Vader wil (Matteüs 26: 36 – 44, Marcus 14:32 – 40, Lucas 22:39 – 46, Joh. 17).

Zien we Trump een wandeling door Central Park maken (de Hof van Gethsemane) op dinsdag en zien we plannen rondom een dineer met zijn volgelingen of iets van een bijeenkomst die daar aan doet denken, dan kunnen we weer iets meer zeggen dat hij het script volgt.

Woensdag 5 april

Na middernacht, wanneer het (volgens de Romeinse kalender die we tegenwoordig gebruiken) woensdag wordt, arriveert Judas in de Hof van Gethsemane (arriveert Cohen in Central Park?) , vergezeld van gewapende officieren en andere mannen die door de religieuze leiders worden geleverd. Judas, als teken van wie zij moeten arresteren, geeft Jezus een kus (Matteüs 26:45 – 49, Marcus 14:41 – 45, Lucas 22:47 – 48, Johannes 18:1 – 8).

De hogepriester ondervraagt Jezus omstreeks 2 uur ‘s nachts over zijn discipelen en leringen, maar krijgt geen antwoord. Gefrustreerd bezweert hij hem bij de levende God om te zeggen of hij de ware Zoon van God is (Matteüs 26:62 – 63). Het antwoord dat hij krijgt, maakt hem zo boos dat hij zijn kleren scheurt en uitschreeuwt dat Christus godslastering heeft begaan.

De Hogepriester vraagt dan direct de raad om een vonnis, waarop ze unaniem roepen dat de doodstraf uitgevoerd moet worden (Matteüs 26:59 – 68, Markus 14:55 – 65, Lukas 22:63 – 65). Petrus ontkent hem vervolgens drie keer (Matteüs 26:69 – 75, Marcus 14:66 – 72, Lucas 22:56 – 62, Johannes 18:17, 25 – 27).

Om ongeveer 5 tot 6 uur ‘s ochtends, omdat de Joodse wet twee zittingen van het Sanhedrin vereiste om een beklaagde te horen en te berechten, werd rond 5 uur ‘s ochtends een tweede proces tegen Jezus gehouden. Dit tweede proces lijkt echter weinig meer dan een “stempel” of automatische goedkeuring van de beslissing van het eerste proces. Hij wordt gebonden en naar Pontius Pilatus, de Romeinse prefect van Judea, gestuurd voor straf rond 6 uur ‘s morgens (Matteüs 27:1 – 2, Marcus 15:1, Lucas 22:66 – 23:1, Johannes 18:28)

Judas Iskariot heeft bij zonsopgang berouw van het verraden van Christus en pleegt zelfmoord. De hogepriesters besluiten een pottenbakkersveld te kopen met dertig zilverstukken die Judas hen heeft teruggegeven (Matteüs 27:3 – 10, Handelingen 1:15 – 19)

Om ongeveer 7 uur ‘s ochtends brengen de Joodse leiders Jezus naar Pontius Pilatus op beschuldiging van verraad tegen Rome. Ze doen dit om hun kansen te vergroten dat de Romeinen hem ter dood zullen brengen.

Terwijl Pilatus Jezus ondervraagt (Matteüs 27:11 – 14, Marcus 15:2 – 5, Lucas 23:2 – 4, Johannes 18:29 – 30) ontdekt hij dat hij uit Galilea komt en stuurt hem naar Herodes Antipas (Tetrarch van Galilea en zoon van Herodes de Grote) voor oordeel. Herodes ondervraagt hem, maar krijgt geen antwoorden. Herodes en zijn soldaten bespotten hem, trekken hem een prachtig gewaad aan en sturen hem terug naar Pilatus (Lucas 23:5 – 12).

Pontius Pilatus vertelt omstreeks 8 uur ‘s ochtends aan de Joodse religieuze leiders dat hij en Herodes Antipas, Jezus onschuldig vinden. Pilatus wil hem vrijlaten (Lucas 23:13 – 15, Johannes 18:31 – 38). Omdat hij dit niet kan vanwege de drukte, laat hij de gevangene Barabbas vrij. Vervolgens laat hij zijn soldaten Jezus zwaar slaan en geselen.

De soldaten brengen Jezus naar Golgotha, ook wel bekend als Golgotha en de Schedelplaats, om gekruisigd te worden. Onderweg dwingen ze Simon van Cyrene om zijn kruis te dragen (Matteüs 27:32 – 33, Marcus 15:21 – 22, Lucas 23:26 – 31, Johannes 19:16 – 17).

Jezus wordt van 9.00 uur tot 12.00 uur aan het kruis genageld. Hij wordt samen met twee dieven gekruisigd (Matteüs 27:38, Marcus 15:27 – 28, Lucas 23:32 – 33, Johannes 19:18). Hij krijgt wijn (azijn) vermengd met gal te drinken terwijl hij aan het kruis hangt (Matteüs 27:34, Markus 15:23). Romeinse soldaten wierpen ook het lot om zijn kleding.

Pontius Pilatus heeft de aanklacht tegen hem geschreven in het Hebreeuws, Grieks en Latijn en op Jezus’ kruis gezet. Tegen het einde van zijn leven vraagt Christus God de Vader om degenen die hem doden te vergeven (Matteüs 27:35 – 36, Marcus 15:24 – 25, Lucas 23:34, Johannes 19:23 – 24).

Sommigen in de menigte, waar Christus gekruisigd is, staren hem verbaasd aan. Anderen, zoals Romeinse soldaten, leden van het Sanhedrin (overpriesters, schriftgeleerden, ouderlingen) en zelfs de twee dieven die ook gekruisigd worden, bespotten hem.

In bovenstaand verhaal zouden we dus Pontius Pilatus moeten vervangen door POTUS (President Of The United States, zijnde Joe Biden), kunnen we Judas vervangen door Cohen; alhoewel ik Mike Pence ook nog steeds een geschikte naam vindt voor die rol van Judas; vanwege zijn achternaam en zijn eerder verraad aan het adres van Trump in de 6 januari kwestie.

Een lezer wees me erop dat de rol van Barabbas weleens door Julian Assange ingevuld zou kunnen worden. Barabbas was een misdadiger. Julian Assange wordt door veel Amerikanen gezien als een misdadiger. Pontius Pilatus wist niet wat hij met de situatie aan moest in dat Bijbelverhaal en gaf het volk de keuze tussen Jezus en Barabbas. Hij vroeg ze: “Wie willen jullie dat ik vrij laat Jezus of Barabbas!?” en het volk riep: “Barabbas!”

Als er maar genoeg Democraten op de been zijn en de Pontius Pilatus van nu (POTUS Joe Biden) geeft het volk de keuze tussen de vrijlating van Assange en Trump, dan wordt het interessant als Assange vrijgelaten wordt (en lees verder onder de tweet).

Ongetwijfeld zullen we niet exacte overeenkomsten zien en moeten we de gebeurtenissen cryptisch vertalen, maar tot nu toe lijkt de tijdlijn in elk geval vrij goed te matchen met het Bijbelverhaal. Wat er de komende dagen volgt? Dat zal blijken.

Wees u er ondertussen van bewust dat dit alles ook nog eens ter maskering van veel grotere gebeurtenissen is, zoals beschreven in de vorige twee artikelen (artikel 1 & artikel 2). Dat gaat over plasmaverschijnselen in de lucht, met alle gevolgen van dien (zoals een wereldwijde black-out, een tsunami, enzovoort). Dat feest zou theoretisch gezien vanavond al kunnen beginnen, maar ik kan het ook verkeerd inschatten. Hoe dan ook staan dergelijke plasmaverschijnselen en binnenkort aan te komen. De vraag is slechts of de timing, hier ingeschat, correct is.

Linkvermeldingen: juanvilar.comtheintercept.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...