Pagina's

zondag 16 april 2023

Waarom mensen het niet willen zien? Of kunnen ze het niet zien?

Waarom mensen het niet willen zien? Of kunnen ze het niet zien? – Martin Vrijland
www.martinvrijland.nl

Waarom willen of kunnen mensen de realiteit van een grote agenda niet onder ogen zien? Praktisch de hele wereld hangt vol met regenboogvlaggen; de hetero man is een gevaarlijke verkrachter; de economie wordt gesloopt om zo mensen aan de rantsoeneringsmunt genaamd CBDC te hangen; huizen worden stap voor stap afgepakt via het kapot maken van de economie middels renteverhoging en de vaccins hebben enorme schade aangericht. Maar de kop blijft in het zand terwijl het achtereind in opwaarts gerichte positie staat. Zelfs als je mensen expliciet op de bewijzen wijst, kunnen ze het grote plaatje niet zien.

Neem bijvoorbeeld de problemen op de huizenmarkt, zoals toegelicht in dit artikel. Mensen zien het grote plaatje niet en denken “Ach, ik heb mijn hypotheekrente voor 30 jaar vastgezet, dus ik kan gerust zijn“. Zij beseffen zich niet dat wanneer de gemiddelde waarde van huizen daalt, omdat het aanbod toeneemt en de vraag afneemt (vanwege de hogere rente op nieuwe hypotheken en vanwege die mensen met een variabele rente die uit nood moeten verkopen), hun huis ook in waarde daalt en de bank een her-taxatie kan laten doen om vervolgens het verschil op te eisen; ook voordat die 30 jaar voorbij is (zie video en lees daaronder verder).

En zelfs als je ze vertelt dat de oorlog in Oekraïne slechts tekorten moest realiseren, willen ze dat niet zien. Maar ook als je er vanuit gaat dat die oorlog wel echt is en wel echt om landjepik gaat of draait om het beschermen van de NAVO landen, dan nog heeft die oorlog voor tekorten gezorgd en daarmee voor prijsstijgingen. De Nord Stream gasleidingen zijn letterlijk opgeblazen en dus is de grootste economie van Europa, Duitsland, afhankelijk geworden van dure import van LNG gas uit de VS via zee transport op dure schepen. Niets aan de hand gewoon doorgaan met je werk. “We kunnen heus wel een beetje inleveren om die gevaarlijke Russen te stoppen.

En dan besluit de Duitse overheid, gisteren om de laatste kerncentrales dicht te gooien en hoor je reacties als: “Duitsland heeft 63 kolencentrales. Niets aan de hand!“. Alsof die kerncentrales überhaupt niets voorstelden in de productie van elektriciteit. Mensen beseffen zich niet dat Nederland meer stroom inkoopt vanuit Duitsland dan dat we exporteren. Onderstaande grafiek, afkomstig van het CBS, is niet echt up-to-date tot 2023, maar laat duidelijk zien hoe we vooral veel stroom uit Duitsland importeren. En van datgene wat we exporteren is nog maar de vraag of we het zelf opgewekt hebben of simpelweg doorsluizen. Al met al kun je uit de meest linker blauwe staafje halen dat we het meeste van onze stroom in Duitsland afnemen (en lees daaronder verder).

Nou ja, dan wordt de stroom een beetje duurder. Dan moeten we gaan bezuinigen of gewoon zonnepanelen nemen“, is dan de gemiddelde reactie. Die mensen beseffen zich niet dat het sluiten van kerncentrales er simpelweg voor zorgt dat de elektriciteitsrekening omhoog gaat. Wat betekent dat voor productiekosten van bedrijven? Wat betekent dat voor de koeling in uw supermarkt? Denken we nu echt dat die kosten geen effect zullen hebben op de prijzen in de schappen? Natuurlijk heeft dat effect. Een enorm effect!

Tel je dat op bij de al gestegen gasprijzen (en besef je dat gas ook gebruikt wordt in gascentrales voor de opwekking van stroom – naast kolen), dan wordt alles een stuk duurder. En als Centrale Banken de rente zeggen te verhogen om inflatie te bestrijden, dan is bovenstaande weer een extra reden, want door hogere energiekosten gaan de prijzen op producten omhoog (ook wel inflatie genoemd).

En dit zijn slechts een paar punten uit het veel grotere plaatje. U kent ze vast nog wel, die plaatjes waarin je allemaal puntjes met een nummer op een vel papier hebt en als je dan de nummers verbindt, zie je ineens een tekening van bijvoorbeeld een olifant. Je moet dan wel eerst de puntjes verbinden. En dat is nu juist het probleem bij veel mensen; ze kunnen die puntjes niet verbinden. Het verbinden van die puntjes zorgt er nu juist voor dat ze het grote plaatje gaan zien. En omdat zij die puntjes zelf niet kunnen verbinden, honen zij al diegenen die de puntjes wel kunnen verbinden Johan Derksen style weg.

Er zijn namelijk mensen die het grote plaatje wel zien. Zij doorzien dat er zich een grote agenda uitrolt. Zij worden door de puntloze massa uitgemaakt voor complotdenkers, gedragen door het dubbelspel van de agendamakers die hun pionnen lanceren die het verbinden van puntjes tot iets belachelijks moeten verheffen of in de extreemrechtse hoek mogen helpen plaatsen (zie dit voorbeeld). Dat zorgt ervoor dat de mensen bij wie de capaciteit ontbreekt om het grote plaatje te zien, weer gerust kunnen slapen met de gedachte “Er is geen groter plaatje. André Hazes en Monique zijn weer bij elkaar en Johan Derksen en René van der Gijp vertolken mijn nuchtere blik op de wereld.

Je kunt alleen maar medelijden hebben met de blindheid van die medemens. Ze kunnen er echt niets aan doen. De programmering zit zo diep, dat ze deze niet kunnen overstijgen. Probeer jij maar eens een rups uit te leggen wat vliegen is. Daar begrijpt die rups niets van. De rups kent maar één dimensie en dat is het platte vlak waarin hij leeft en zich volvreet met blaadjes. De rups vreet van punt naar punt. Pas als de rups door een transformatieproces gaat en ineens ontpopt als een vlinder weet hij wat 3D is en krijgt hij het bovenaanzicht. De meeste mensen om u heen halen die transformatiefase niet eens en worden vanuit de lucht opgepikt en belanden in de maag van de spreeuw. U kunt slechts toekijken en medelijden hebben.

Velen om u heen zijn wat ze in de game wereld Non Player Characters noemen. Het zijn karakters in het spel, die niet door een externe speler aangestuurd worden. Zij zitten in het spel, omdat ze geprogrammeerd zijn om de bezielde spelers te doen geloven dat iedereen met de massa mee hoort te lopen. Die massa bestaat uit Non Player Characters. Vergeef ze, want zij kunnen er niets aan doen.

Het is aan jou om te ontpoppen tot die vlinder; onafhankelijk van wat de rupsen voor opvattingen en overtuigingen hebben. Zij weten niet beter. Wil je de diepte van de illusie begrijpen en echt ontpoppen, begin dan met het lezen van dit boek. Het zal je het bovenaanzicht van een vlinder geven.

Linkvermeldingen: clo.nltelegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes

Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes - Zembla www.bnnvara.nl Mobiele zendmast verhoogt kans op diabetes Wetenschappers hebben voor het...