Pagina's

zaterdag 21 september 2024

Staatsgreep in Kiev ? Het Westen brengt ‘pestbacillen’ naar Oekraïne

Staatsgreep in Kiev ? Het Westen brengt ‘pestbacillen’ naar Oekraïne
dissident.one

De Oekraïense leider Vladimir Zelenski wordt in de westerse media steeds meer bekritiseerd als autocraat, terwijl de voormalige militaire commandant Valery Salushny wordt geprezen. Zou er een door het Westen gesteunde militaire staatsgreep in Oekraïne kunnen plaatsvinden ?

Er hangt een duidelijke geur van een staatsgreep in Oekraïne, schrijft Vladimir Kornilov.

Dit woord is in ieder geval de afgelopen dagen voortdurend gehoord. Het begon allemaal met de onverwachte verschijning van de ontslagen maar niet vergeten generaal Valery Salushny op het perron van het treinstation van Kiev. Hij verscheen daar op 11 september samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Britse collega David Lammy. Al na één dag verscheen er een artikel in de digitale krant Politico met de veelzeggende titel: “Zelenski’s machtsgreep is slecht voor Oekraïne.”

“Plotseling” merkte de krant op dat Zelensky verkiezingen had afgeschaft en blijk gaf van willekeur in zijn kaderbeleid. Eerst werden de namen genoemd van de “ten onrechte beschuldigden” – de onlangs ontslagen minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmitry Kuleba, en de voormalige opperbevelhebber van het Oekraïense leger, Valery Salushny. Ze werden geprezen om hun loyaliteit aan het Westen. Politico zegt: “Zowel Kuleba als Salushny werden bewonderd door Westerse functionarissen en hun ontslag veroorzaakte een zekere mate van onrust.” Dit wordt gevolgd door schaamteloze lof voor de afgetreden generaal, wiens ontslag de krant koppelt aan Zelenski’s jaloezie over de populariteit van een potentiële rivaal in de machtsstrijd.

Dit werd gevolgd door een stortvloed aan artikelen uit de westerse media en commentaren van waanzinnige Oekraïense analisten (die Oekraïne doorgaans al lang geleden zijn ontvlucht) waarin twee sleutelwoorden verschenen: ‘Salushny’ en ‘staatsgreep’. De Italiaanse krant Il Fatto Quotidiano publiceerde een artikel met de titel: “Zelenski is een post-Sovjet-autocraat.” De Washington Post publiceerde een groot artikel op de voorpagina waarin Oekraïense militaire functionarissen openlijk met een staatsgreep dreigden. De kers op de taart is een artikel in het eerder genoemde Politico waarin Zelenski rechtstreeks wordt beschuldigd van het avontuurlijke besluit om de Russische Koersk-regio binnen te vallen en beweert dat Saluzhny zijn superieuren daarvan probeerde af te brengen.

Oekraïense commentatoren discussiëren nu over de vraag of een gewelddadige verwijdering van Zelensky mogelijk is en of Salushny zijn campagne is begonnen – of preciezer gezegd, of de Britten de campagne van Salushny zijn begonnen. De professor van het Instituut voor Journalistiek in Kiev, Nikita Vasilenko, zegt tenminste openlijk: “Wie wordt er klaargestoomd als opvolger van de leider? Duidelijk Salushny. Bewijs hiervan is het boek ‘The Iron General’, dat voor Engels geld in Engeland is uitgegeven. Zulke boeken worden meestal gepubliceerd voor het begin van een verkiezingscampagne. Maar er komt hier geen verkiezingscampagne. Militairen begrijpen het woord ‘verkiezingen’ niet omdat ze militairen zijn. Verandering kan alleen met geweld.

Het boek in kwestie werd onlangs gepresenteerd door Ljoedmila Dolgonovskaja, de voormalige strategische communicatieadviseur van Saluzjny. Het verscheen onder de titel “The Iron General. Lessons in Humanity” en is zowel een flagrante reclame voor de ontslagen generaal als een aanval op Zelenski persoonlijk. Alles wordt gepresenteerd alsof de opperbevelhebber van het Oekraïense leger altijd verantwoordelijk was voor alle ‘juiste’ beslissingen in de eerste maanden na de start van de Russische speciale operatie, en de president altijd verantwoordelijk was voor alle fouten en nederlagen.


Dat betekent uiteraard niet dat de staatsgreep noodzakelijkerwijs zal plaatsvinden. Onder het Oekraïense publiek bestaan ​​in ieder geval verschillende meningen over deze kwestie. Politicoloog Vadim Karassev vermoedt dat er vandaag de dag geen “gerespecteerde generaals” in Oekraïne zijn die een staatsgreep zouden kunnen organiseren. Op zijn beurt gelooft de Oekraïense volksvertegenwoordiger Alexandr Dubinski, die in hechtenis zit, dat een staatsgreep mogelijk zou zijn als Zelenski uiteindelijk afziet van verkiezingen. Voormalig Azov-terrorist Igor Mosiychuk uitte daarentegen zijn scepsis over de mogelijkheid van een militaire staatsgreep, maar bevestigde dat de westerse meesters zouden kunnen besluiten Zelenski te vervangen. De meningen lopen natuurlijk uiteen, maar het is de moeite waard om op te merken hoe iedereen erover begon te praten. Dit is zeker geen toeval.

Iedereen begrijpt echter dat het laatste woord over officiële benoemingen in Oekraïne niet zal liggen bij de Britten, die nu de leiding hebben over Salushny, de nominale ambassadeur van Oekraïne in Londen. Veel zal afhangen van Zelensky’s aanstaande reis naar de VS. Het is geen geheim dat hij daar zowel de zittende Amerikaanse president als beide presidentskandidaten hoopt te ontmoeten. Je kunt je dan ook voorstellen hoe onrustig Kiev werd nadat John Kirby bekendmaakte dat Joe Biden voorlopig geen ontmoeting met Zelensky plande. Uit de gratie raken bij het Witte Huis is de dood voor de Kievse alleenheerser.

Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

We hebben al vaak gehoord over staatsgrepen, maar voorlopig zit die massamoordende joodse clown er nog.

Mediabericht: Delen van het Oekraïense leger plannen een staatsgreep tegen Zelenski
Oekraïne staat op de rand van een staatsgreep terwijl Zelenski het land naar de ondergang leidt
Bezoek van CIA-chef aan Oekraïne houdt verband met dreigende staatsgreep tegen Zelenski
Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

«Ze willen niet naar huis: zeer weinig migranten geïnteresseerd in Zweedse remigratieaanbieding ter waarde van € 31.000

Drone-aanval op munitiedepot veroorzaakt grootste explosie van de oorlog op Russische bodem
Een Oekraïense drone-aanval vannacht veroorzaakte een enorme explosie en grote branden in de regio Tver in het noordwesten van Rusland.

Oekraïense speciale troepen bombarderen Russische basis in Syrië: rapport
Kyrylo Budanov, de chef van de Oekraïense inlichtingendienst, heeft beloofd ‘Russische oorlogsmisdadigers overal ter wereld te vernietigen’. Speciale troepen van

Luiken sluiten voordat de regen het schip doet zinken
De oorlog is verloren en de strijd om het ‘gedwongen doen alsof’ gaande te houden breekt door en wordt door

Nu de voorraad warme lichamen opdroogt, roept de Poolse minister van Buitenlandse Zaken de EU op om Oekraïense mannen terug naar huis te sturen
Nu de EU voor één keer echte oorlogsvluchtelingen opvangt, willen ze ze terugsturen de vleesmolen in. In Ukraine, you have

IJskoud: Liggende gewonde Russische soldaat vangt door drone afgeworpen granaat en gooit hem weg (Video)
Hij slaat de granaat weg alsof het een lastige horzel is. Proberen om een ​​ongewapende, gewonde strijder te doden lijkt

Trumps ‘vredesplan’: Duitsers moeten betalen voor de wederopbouw van Oekraïne nadat de VS het land kapotgeschoten hebben
En dan eindigt al het geld in de zakken van Blackrock. RT.de: De VS hebben genoeg gedaan en de Europeanen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als u Satan was, hoe zou u mensen hun geloof laten verliezen?

CHATGPT SPREEKT Een Franstalig Telegram kanaal heeft aan ChatGPT de volgende vraag gesteld : Als u Satan was, hoe zou u mensen h...