Pagina's

zondag 8 september 2024

Amsterdam is aan een ramp ontsnapt

Amsterdam is aan een ramp ontsnapt, en wel vorig jaar november 2023 toen ik er nog woonde. 

Het komt nu pas in de mainstream media. Destijds waren er wel al geruchten dat er opzet in het spel was bij de overstromingen die plaatsvonden in Noord-Holland. Schippers hadden gezien dat sluizen bij de Noordzee gewoon open stonden. Uiteraard was dat conspiracy. Nu komt de aap dan uit de mainstream-mouw. 

Twee uur lang stroomden in de nacht van 1 op 2 november miljarden liters Noorzeewater vanuit IJmuiden via 7 geopende sluizen naar Amsterdam. Het waterpeil stijgt snel en de binnenstad dreigt te overstromen. Waarom waren deze sluizen geopend tijdens noodweer? 
Om 3.52 uur schakelt het bedieningssysteem ZONDER AANWIJSBARE OORZAAK (?!) over op handmatige bediening. De schuiven van de sluizen blijken daardoor ook ineens geopend te worden (?!). De bedieningsmedewerkers van Rijkswaterstaat hebben niets in de gaten omdat ze 30 kilometer verderop zitten bij de sluizen in Schellingwoude. Niemand ziet dat de sluizen in IJmuiden open staan en ook de computers geven niet aan dat er is overgeschakeld naar handmatige bediening. 
De Noordzee is volledig vrij om Amsterdam binnen te stromen en het waterpeil stijgt snel. Pas 2 uur later zien de medewerkers dat het waterpeil 20 centimeter hoger staat dan normaal. Ook zien ze dat er ineens is overgeschakeld naar handmatige besturing van de sluizen maar ze hebben NOG STEEDS niet door dat de sluizen open staan. Is dat zo? Hebben de schippers die dat waargenomen hebben daar geen melding van gemaakt? 

Dan is er 1 medewerker van het waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek die opstaat en Rijkswaterstaat er op wijst dat het hoge water alleen kan ontstaan door geopende sluizen in IJmuiden. Pas om 6.00 uur in de ochtend onderneemt men actie door in Amsterdam zelf 14 sluizen af te sluiten (die blijkbaar ook open stonden? ) en voorkomt men op een haar na een overstroming van de binnenstad. Het water staat dan 32 cm hoger dan het normale peil van -0.45 meter onder NAP. Pas dan gaat ook een storingsmonteur naar IJmuiden en uiteindelijk worden pas om 7.24 uur de sluizen in IJmuiden handmatig gesloten.  

Inmiddels zouden er maatregelen genomen zijn om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt. Waarom horen wij dit nu pas eigenlijk? De vraag is natuurlijk ook waarom het überhaupt kon gebeuren. Ik denk dat ik daar het antwoord niet op hoef te geven, dat zou alleen maar 'conspiracy' zijn natuurlijk. Wat ik wel wil dat je meeneemt van dit verhaal is die ene medewerker. Er was 1 man of vrouw die een ramp voorkomen heeft. Laat dat even goed doordringen. Nederland dat internationaal zo bekend staat om de strijd tegen het water, met zijn deskundigen en instanties die de waterkering up to date houden en er in het buitenland mee pronken om hun expertise in andere landen in te zetten. Waar zijn ze op het moment dat de storm uitbreekt? Slechts 1 persoon was WAKKER genoeg om alarm te slaan. 

Dat is de moraal van dit verhaal: er hoeft maar 1 persoon wakker te zijn. That's all. Dan maakt het niet meer uit welke conspiracy er uitgespeeld wordt. Als er maar 1 persoon is die opstaat en zegt 'Hee, wacht eens even ... dit kan niet!'
Zo zitten er wakkere mensen op iedere plek op deze planeet. Misschien ben jij wel 1 van die mensen. 

Viola2024

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als u Satan was, hoe zou u mensen hun geloof laten verliezen?

CHATGPT SPREEKT Een Franstalig Telegram kanaal heeft aan ChatGPT de volgende vraag gesteld : Als u Satan was, hoe zou u mensen h...