Pagina's

woensdag 4 september 2024

Weten politici dat er een verband bestaat tussen vaccins en oversterfte, en willen zij niet dat wij dat weten?

Weten politici dat er een verband bestaat tussen vaccins en oversterfte, en willen zij niet dat wij dat weten? | Columns
archive.is
Wat ik nu over de bizarre fenomenen tijdens de Coronapandemie ga beweren, heeft niets met deze zorgverleners te maken. Ik weet eigenlijk niet goed naar wie ik moet wijzen als verantwoordelijke van de gevolgen van de maatregelen die onze samenleving hebben geteisterd. De schuldigen houden zich op in de nevels van het systeem dat ontstond toen de paniek toesloeg en de politieke elites zich geroepen voelden – en terecht – om iets te doen. Maar de context van wat toen werd besloten bij het Outbreak Management Team en zijn adviseurs, in samenspraak met de politieke elites, blijft tot op de dag van vandaag ongrijpbaar. Waarom is dat zo? Ik denk: omdat nogal wat betrokken individuen en organisaties ongrijpbaar willen blijven. Waarom willen ze dat? Omdat er gekke dingen zijn gebeurd. En vooral: iedereen duikt weg als de kernvraag wordt gesteld of de vaccins wel of niet „safe and effective” waren.
De afgelopen dagen las ik het „Eindverslag van het onderzoek naar een mogelijke relatie tussen Covid-19 vaccinaties en oversterfte in Nederland 2021-2023.” Dit zojuist verschenen onderzoek (het is online te lezen) werd hoofdzakelijk verricht door Ronald Meester, hoogleraar waarschijnlijkheidsrekening aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en de gepromoveerd statisticus Marc Jacobs. Zij wilden de oorzaken kennen van de aanhoudende oversterfte in Nederland sinds het begin van de pandemie. Zij concentreerden zich op de gebruikte vaccins.
Zo’n doelstelling is urgent als je beseft dat twaalf miljoen Nederlanders gevaccineerd zijn. Je zou verwachten dat iedereen in de bovenlagen van de samenleving een grondige, nuchtere evaluatie van de Corona-jaren wil kennen. Maar dat is niet zo. In plaats van nieuwsgierigheid heerst er desinteresse bij politiek, media, de overheidsinstanties die bij de pandemiebestrijding betrokken waren.
De cijfers zijn niet echt omstreden: sinds de uitbraak van Covid-19 blijven er meer mensen sterven dan verwacht, ook al zijn het oorspronkelijke virus en zijn varianten „uitgedoofd.” Dus gingen Meester en Jacobs - geen snotneuzen maar geharde wetenschappers – op zoek. Ze verdwaalden. Niet door onkunde maar door, wat zij noemen, „datavervuiling” in de databases van overheidsinstituten.
Bij het lezen van hun rapport kwam onwillekeurig de gedachte bij me op dat dat vervuilen met opzet is gedaan. Ik moet me vergissen. Datacorruptie, noemt data-analist Wouter Aukema dat. Afgelopen weekend tweette hij dat hij aanwijzingen had dat bij het CBS 878.000 personen uit de overzichten waren ’verdwenen’. Ik hoop dat ook hij zich vergist. Het is al erg genoeg wat Meester en Jacobs in hun rapport schrijven: „De meeste rapportages van ernstige bijwerkingen zijn methodologisch niet geschikt om in te schatten hoe vaak ze voorkomen na vaccinatie. Het is onbegrijpelijk dat hier nog altijd onvoldoende zicht op is. Tot nu toe heeft de Nederlandse overheid weinig interesse getoond om de veiligheid en werking van de vaccins echt te onderzoeken. Minister Pia Dijkstra weigerde zo’n onderzoek zelfs in 2024 nog.”
Er is veel ellende aangericht door niet alleen het virus maar ook door overheidsmaatregelen, die achteraf gezien niet nodig waren en vooral de samenleving ontregelden. En stel je voor dat de vaccins bijdroegen en nog steeds bijdragen aan de huidige oversterfte? Het is toch de heilige opdracht van onze bestuurders, politici en media om dat gevaar uit te sluiten?
Dit is de schokkende sleutelpassage in het rapport: „We hebben (…) genoegzaam duidelijk gemaakt dat de Covid-19 vaccins waarschijnlijk helemaal niet ’veilig’ en ’95% effectief’ zijn, zoals de achtereenvolgende ministers van Volksgezondheid als een mantra lange tijd hebben beweerd. De Nederlandse media, met verschillende wetenschapsjournalisten voorop, hebben tot nu toe alles aangegrepen om een mogelijke verdenking van de vaccins al bij voorbaat belachelijk te maken. Wetenschappelijk werk dat anders concludeerde werd bij voorbaat niet serieus genomen, en elke studie die in het straatje van politici en journalisten kwam werd juichend ontvangen. Dat is natuurlijk geen situatie waarin de waarheid, wat deze ook mag zijn, makkelijk boven tafel komt.”
Ik heb het hier al vaak gemeld: al in een vroeg stadium circuleerden er op sociale media artikelen van vooraanstaande wetenschappers met een geheel andere kijk op de pandemie. Nu, na de rampen, is het duidelijk dat zij in veel opzichten gelijk hadden, denk aan de gepropageerde onzin over mondkapjes en lockdowns. Meester en Jacobs schrijven aan het slot de volgende verontrustende zin: „Statistiek zoals beschreven in dit rapport maakt een zeker causaal verband tussen Covid-19 vaccinaties en sterfte aannemelijk.”
Verwacht mocht worden dat hun rapport direct tot een intens spoeddebat zou leiden, maar onze bestuurders en politici doen momenteel of hun neus bloedt. Waarom? Weten zij dat er een verband bestaat tussen vaccins en oversterfte, en willen zij niet dat wij dat weten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Als u Satan was, hoe zou u mensen hun geloof laten verliezen?

CHATGPT SPREEKT Een Franstalig Telegram kanaal heeft aan ChatGPT de volgende vraag gesteld : Als u Satan was, hoe zou u mensen h...